Bondsprocureur duidelijk: "Geen uitzonderingen als scheidsrechter heeft beslist"

Bondsprocureur duidelijk: "Geen uitzonderingen als scheidsrechter heeft beslist"
Foto: © SC

Bjorn Ruytinx ging op de enkel staan van Mehdi Carcela vandaag. Doordat hij geel kreeg van de scheidsrechter, kan hij daarvoor op basis van tv- beelden niet meer geschorst worden. Tenzij zijn gedrag als laakbaar wordt gezien.

Aad De Mos deed in Stadion nog een pleidooi om misschien deze keer een uitzondering te maken en Ruytinx alsnog te laten straffen voor de fout, om zo een signaal te geven aan de jeugdspelers in België.

Bondsprocureur Marc Rubens ging daar niet mee akkoord: "Als de scheidsrechter beslist door te straffen op het veld, dan kunnen wij daar achteraf niet meer in tussenkomen. Anders krijg je altijd een tweede match na de wedstrijd aan de groene tafel, dat moeten we vermijden."

'Laakbare houding' toch reden tot straf?

Maar misschien is er wel nog een andere reden om Ruytinx uiteindelijk te gaan straffen. "We moeten eerst alle feiten bij elkaar hebben: persmededelingen, wedstrijdbladen en dergelijke binnenkrijgen", ging de bondsprocureur verder.

"Als dan zou blijken dat de manier waarop Ruytinx keek naar Carcela een laakbaar feit was, dan zal hij zich misschien moeten verantwoorden", aldus Rubens over het mogelijk uitdagend lachje van de Leuvenspeler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties