Geudens: "Kleedkamer met voetjes op de grond"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Geudens: "Kleedkamer met voetjes op de grond"
Foto: © SC

Kevin Geudens trapte KVC Westerlo opnieuw naar de leidersplaats in de Belgacom League. De tweedeklasser mikt op promotie, maar moet tussendoor nog enkele bekerverplichtingen afhaspelen. "Maar dat is helemaal geen nadeel", lacht de aanvoerder.

Door Cédric De Volder

KVC Westerlo won afgelopen weekend met 2-1 van Lommel United. Het was uitgerekend Kevin Geudens die De Kemphanen met het winnende doelpunt naar de leidersplaats trapte. “Ik ben vooral blij dat we die koppositie opnieuw in handen hebben. De vorige keer waren we die veel te snel kwijt. (lacht) Of zo’n plaats geen extra druk met zich meebrengt? Elke tweedeklasser wil winnen van een profclub, hé.”

"Tegen Lommel alles te verliezen"

De Kemphanen verschalkten afgelopen woensdag nog RSC Anderlecht in een regelrechte cupmatch. “En net daarom was de ontlading in de kleedkamer enorm groot na die zege tegen Lommel”, gaat de aanvoerder verder in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Tegen de landskampioen had Westerlo niets te verliezen, maar dat was tegen Lommel wel eventjes anders. Bovendien kroop die bekerwedstrijd in de tweede helft toch in de benen.”

En de titelrace belooft alleszins slopend te worden. Is zo’n extra bekeravontuur in dat opzicht dan geen nadeel? “Ik zie dat alleszins niet zo”, besluit de 33-jarige middenvelder. “De wedstrijden tegen Sporting Lokeren vallen vlak voor en vlak na de winterstop. Al staat onze kleedkamer nog steeds met de voetjes op de grond. Iedereen beseft dat het moeilijk zal zijn om een eersteklasser over twee wedstrijden te verslaan. En de titel blijft toch hét doel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties