"Messi en Ronaldo samen op het hoogste schavotje voor Ballon d'Or"

"Messi en Ronaldo samen op het hoogste schavotje voor Ballon d'Or"
Foto: © SC

De verkiezing van de Ballon d'Or komt steeds dichter en dichter. We weten sinds kort ook wie de laatste drie kanshebbers zijn: Franck Ribéry, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. "Messi en Ronaldo staan voor mij op 1", aldus Aimé Anthuenis.

De kans is groot dat het opnieuw een tweestrijd wordt tussen Messi en Ronaldo, alhoewel Franck Ribéry vorig seizoen wel alles won wat er te winnen valt met Bayern München. “Ribéry beleefde een prachtseizoen, daar kan je niet om heen. Bovendien speelde hij steevast in functie van de ploeg, iets wat niet vanzelfsprekend is met zijn status”, aldus Anthuenis.

“Maar ook al heeft Ribéry alles gewonnen met Bayern, individueel staan Messi en Ronaldo nog net een trapje hoger. Na alles wat er dit jaar gebeurde (Messi lag lange tijd in de lappenmand, nvdr.) plaats ik Messi en Ronaldo toch samen op het hoogste schavotje.”

"Messi brengt nog dat tikkeltje meer bij aan het collectief"

“Zij zijn in mijn ogen de allerbesten van de wereld. Chapeau voor het jaar van Ronaldo, maar Messi brengt nog net dat tikkeltje meer bij aan het collectief. Of ik iemand mis bij de genomineerden? Neen, dit zijn de drie besten van afgelopen jaar. Zlatan Ibrahimovic hoort hier dit jaar niet thuis. Wie de Ballon d’Or ook wint, die speler zal hem niet gestolen hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties