Racing Genk kent mogelijke tegenstanders

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Racing Genk kent mogelijke tegenstanders
Foto: © SC

Maandag bij de loting van de Champions League en Europa League nog een Belgische ploeg in de trommels: Racing Genk. Wie kunnen zij tegenkomen in de zestiende finales en hoe mogen we de kansen van de Limburgers inschatten?

Door Aernout Van Lindt

In de zestiende finales krijgen we te maken met een geleide loting. De groepswinnaars uit de Europa League en de vier beste derdes uit de Champions League zijn reekshoofd, de zestien andere teams zijn niet-reekshoofd. Bovendien mogen de reekshoofden de tweede wedstrijd in eigen huis spelen, toch altijd een voordeel.

Reekshoofden: Valencia, Ludogorets, Salzburg, Rubin Kazan, Fiorentina, Frankfurt, Genk, Sevilla, Lyon, Trabzonspor, Tottenham, AZ, Napoli, Basel, Shakhtar Donetsk en Benfica.

Niet-reekshoofden: Swansea, Chornomorets, Esbjerg, Maribor, Dnipro, Maccabi Tel Aviv, Dynamo Kiev, Slovan Liberec, Real Betis, Lazio, Anzhi, Paok Saloniki, Juventus, Ajax, Porto en Plzen.

Racing Genk heeft dus vijftien mogelijke tegenstanders (het kan niet opnieuw tegen Dynamo Kiev uitkomen in de zestiende finales). Daarbij een aantal kleppers: het vermijdt toch maar beter Juventus, Ajax of Porto, drie kleppers uit de Champions League. 

Maar er zijn ook een aantal ploegen die ons zeer haalbaar lijken. Zo zagen we Maribor en Esbjerg aan het werk tegen Zulte Waregem en Standard, zij maakten weinig indruk. Chornomorets, Slovan Liberec en Dnipro zijn geen leuke verplaatsingen, maar zeker wel haalbare kaarten.

Maandag wordt ook meteen geloot voor de achtste finales. Daarin kan Racing Genk tegen iedereen uitkomen. Mooie namen als Tottenham of Napoli behoren dan dus ook tot de mogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties