Reactie Genk stelt teleur in competitie: "3 op 15 is een lastig cijfer"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Genk stelt teleur in competitie: "3 op 15 is een lastig cijfer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl Genk het uitstekend doet in Europa sputtert de motor in de vaderlandse competitie. Drie op vijftien is het povere resultaat na de nederlaag op Sclessin. "Dat is een lastig resultaat", zo ontwijkt Simaeys de vraag.

Robby Morren in Luik

Genk ging met de billen bloot tegen Standard: 3-1 werd het. "Dit is een teleurstelling", opende de verdediger na de match. "We werden overpowered door Standard. Standard heeft veel druk vooruit gezet. Het was dweilen met de kraan open voor ons."

Voor Mario Been was niet verliezen in Luik duidelijk belangrijker dan winnen. Hij posteerde Hyland centraal achterin, samen met Kara en Simaeys. "We hebben inderdaad nog niet veel op die manier gespeeld, het was nieuw voor ons. Het was een idee van de coach. Hij neemt de beslissingen."

"Het was dweilen met de kraan open"

Wat er fout is gelopen? "We hebben veel te weinig gedaan in balbezit. Standard bleef maar komen, wij geraakten niet onder de druk uit en dan valt er wel eens een goal binnen. Die 2-0 volgde onmiddellijk daarna en dan werden de ruimtes heel groot."

Genk blijft achter met een veel te povere 3 op 15 in de competitie maar daar wilde Simaeys niet te veel over kwijt. "Dat is een lastig cijfer. Vandaag was Standard beter dan ons, we hebben het nu al enkele keren moeilijk gehad met hen. Het is nu aan ons om alles te doen om 6 op 6 te pakken voor de winterstop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties