Reactie Mununga hard: "Het liep op alle vlakken fout"

Tamara Vereecken
| 3 reacties
Mununga hard: "Het liep op alle vlakken fout"
Foto: © SC

De hoop die leefde in Henegouwen na de mooie resultaten van de afgelopen weken werd zaterdagavond de kop ingedrukt na de nederlaag tegen Cercle Brugge. Joachim Mununga beleefde geen makkelijke avond in Jan Breydel.

Het was voor iedereen duidelijk dat Bergen meer had verdiend, zeker een punt op basis van hun tweede helft. “De ontgoocheling overheerst nu na de eerdere vier op zes. Daarnaast is er ook wel frustratie want in elke helft ontbrak er wel iets,” steekt Mununga van wal.

In de eerste helft was Bergen duidelijk de mindere van Cercle Brugge zag ook Joachim Mununga. Het liep defensief en organisatorisch goed fout volgens hem. “Als je ziet dat een speler met de gestalte van D’Haene, met alle respect, een doelpunt kan binnenkoppen, tja….Zij liepen ook steeds dat metertje extra, waren net iets sneller op de bal, onze hele ploeg was bij de rust verantwoordelijk voor de achterstand.”

Na de rust kregen de Draken een karrevracht aan kansen, maar ze werden stuk voor stuk de nek omgewrongen. “Dat klopt (zucht). We verzuimden dan ook nog onze vele kansen af te werken.”

“Blijven knokken, wat er ook gebeurt”

De spelers van Janevski zijn pas echt aan de match begonnen na de rust, vond Mununga. Maar ze toonden wel hun sterke mentale weerbaarheid. “We moeten het goede onthouden, onze wedstrijdstatistieken waren heel goed. Ik denk dat we elf corners hadden, zij twee of drie; zij moesten veel fouten maken na de rust om ons te kunnen stoppen. Misschien ontbraken we zaterdag vooral de factor geluk om het af te maken.”

Feit is wel dat Bergen afgetekend laatste blijft met vier punten achterstand op Waasland-Beveren en negen op POII. “We hebben twee opties: we gooien de handdoek nu al of we blijven knokken, wat er ook gebeurt.” Mununga laat er geen twijfel over bestaan. “Het mag heel duidelijk zijn dat we voor het tweede gekozen hebben. We gaan gewoon nog zoveel mogelijk punten pakken.”

Mununga : veel fouten geïncasseerd of makkelijk gaan liggen?

Het viel op dat Joachim Mununga wel vaak in aanraking kwam met de grasmat afgelopen weekend. Hij kreeg meermaals het thuispubliek over zich heen omdat hij bij het minste contact ging liggen en zo telkens een vrije trap probeerde uit te lokken, een sterk wapen van Bergen zaterdag. “Ik lag vaak op de grond, ja. Het was misschien niet altijd even erg," geeft hij toe. "Maar ik vraag me af na hoeveel fouten er geel getrokken wordt, of die fouten nu licht of zwaar zijn.”

Scheidsrechter Nzolo deelde na de rust enkele gele kaarten uit omdat de spelers van Cercle inderdaad wel wat fouten gingen maken. Maar dat hadden er naar het gevoel van Mununga nog meer mogen zijn. “De ref heeft zeker z’n verantwoordelijkheid genomen maar naar mijn gevoel had hij vaker geel kunnen trekken om alles weer te kalmeren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties