Het rapport: Mitrovic moet zich spiegelen aan... Jestrogol!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Het rapport: Mitrovic moet zich spiegelen aan... Jestrogol!
Foto: © SC

Aleksandar Mitrovic raakt stilaan op dreef bij RSC Anderlecht. De Serviër heeft nog een lange weg af te leggen. Maar aan welke aanvallers kan hij zich spiegelen? Hoe deden zijn voorgangers het in het Astridpark?

Door Cédric De Volder

Aleksandar Mitrovic werd enkele maanden geleden als De Verlosser onthaald bij RSC Anderlecht. De man van vijf miljoen zou de landskampioen zou maar eventjes naar ongekende hoogtes trappen. Na een (logische) aanpassingsperiode raakt zijn kanon dan ook op toerental.

De 19-jarige Serviër scoorde immers al negen rozen in twaalf wedstrijden voor paars-wit. Maar aan welke voorgangers kan hij zich spiegelen? Voetbalkrant.com dook alvast in de paars-witte statistieken. Voor de volledigheid: een echte topspits scoort een doelpunt om de twee wedstrijden.

Tom De Sutter: 30%

Tom De Sutter brak volgens de statistieken geen potten bij Anderlecht. Maar deze dertig procent moet met een serieuze korrel zout genomen worden. De Oost-Vlaming fungeerde vooral als bliksemafleider voor Dieumerci Mbokani. Bovendien mocht hij onder Ariël Jacobs bij momenten amper enkele minuutjes invallen. Dat haalt zo’n percentage natuurlijk onderuit.

Aruna Dindane: 38%

De Ivoriaan scoorde 49 doelpunten in 130 officiële wedstrijden bij Anderlecht. Maar ook voor hem geldt eenzelfde theorie als bij het huidige speerpunt van Club Brugge. In zijn eerste jaren in het Astridpark zat Aruna hoofdzakelijk op de bank. Uiteindelijk groeide hij alsnog uit tot één van de sterkhouders.

Romelu Lukaku: 45%

Het percentage van de huurling van Chelsea is eigenlijk verrassend. Lukaku trof 33 keer raak in 73 wedstrijden voor Anderlecht. Daarmee haalt hij net de kaap van vijftig procent niet. Al toont hij dezer dagen bij Everton dat hij zeker en vast tot de aanvallende geneugtes van deze wereldbol mag worden gerekend.

Nicolas Frutos: 59%

De Reiger doet het goed in dit klassementje. Frutos scoorde 41 doelpunten in 69 partijen. Een blessure dwong hem uiteindelijk om de schoenen aan de haak te hangen. Op welk percentage zou een blessurevrije Argentijn anders zijn gestrand?

Dieumerci Mbokani: 60%

De Congolese international kan ook een meer dan degelijk paars-wit lijstje voorleggen. Mbokani was dan ook één de grondleggers van de laatste twee titels. Zijn rapport kon immers nog beter uitgevallen zijn. Mbokani haspelde immers enkele wedstrijden met de landskampioen af voor zijn vertrek naar Luik.

Jan Köller: 66%

Elke Anderlecht-fan denkt met heimwee terug naar de periode waarin de boomlange Tsjech in de paars-witte aanval stond. Köller scoorde maar liefst 43 doelpunten in 65 wedstrijden. Maar het kan nog beter. Het rapport van zijn maatje valt immers nog hoger uit.

Tomasz Radzinski: 67%

De Canadees was in Brusselse loondienst goed voor 52 rozen in 78 wedstrijden. Zo schitterde het huidige bestuurslid van Lierse SK in de Champions League tegen onder meer Manchester United, SS Lazio en Real Madrid.

Nenad Jestrovic: 68%

Toeval of niet, maar Jestrogol staat op nummer één in dit lijstje. De voormalige prijsschutter is dan nog eens de zaakwaarnemer van Mitrovic. Hij liet onlangs zelf optekenen dat zijn poulain voor meer doelpunten zal zorgen dan hijzelf. Aleksandar is alvast goed op weg!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties