Zwolle als eerste naar kwartfinale van de beker

Leander Mespreuve

In Nederland zijn ze toe aan de achtste finale van de Nederlandse beker. In een vooruitgeschoven wedstrijd won Zwolle eenvoudig van Excelsior, waardoor het zich als eerste ploeg kon plaatsen voor de kwartfinale.

Het bekerduel tussen Excelsior en PEC Zwolle was er een tussen twee middenmoters. Het grote verschil is dat de thuisploeg uitkomt in de Jupiler League (= Nederlandse tweede klasse), terwijl Zwolle bij de grote jongens van het Nederlandse voetbal hoort.

Zwolle greep zijn tegenstander meteen naar de keel. In minder dan tien minuten tijd was de klus zo goed als geklaard voor de Eredivisieclub. De gevierde man bij de bezoekers was Benson, die binnen een tijdspanne van twee minuten tweemaal de weg naar doel wist te vinden.

Na de pauze controleerde Zwolle de wedstrijd en een kwartier voor tijd bracht Hiwat de beslissing. Veldwijk kon nog milderen tot 1-3, maar het slotakkoord was opnieuw voor de bezoekers. Met een rake trap bracht Achenteh de duidelijke 1-4 cijfers op het scorebord.

Morgen staan nog heel wat wedstrijden op het programma in de Nederlandse beker, dit zijn de interessantste: