Cercle hoopt op succes in Beker: "Wij kunnen van iedereen winnen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Cercle hoopt op succes in Beker: "Wij kunnen van iedereen winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge gaat vanavond op bezoek bij Zulte Waregem. De Bruggelingen hopen net als vorig jaar (verliezend finalist) ver te komen in de beker. Maar de wedstrijd tegen de troepen van Francky Dury kondigt zich niet makkelijk. Dat weet ook Frederik Boi.

“Puur op basis van de cijfers zijn zij natuurlijk favoriet, dat is wel duidelijk. Maar ik wil daar meteen aan toevoegen dat wij vorig jaar in geen enkele bekerwedstrijd favoriet waren en het toch maar mooi tot de finale schopten", aldus Boi aan Voetbalkrant.com.

In de competitie hielden Cercle en Essevee het eind oktober in Jan Breydel op een 1-1-gelijkspel. Groen-zwart was tot een kwartier voor tijd aan de winnende hand, maar een penaltygoal van Thorgan Hazard besliste daar anders over. “We hadden die wedstrijd eigenlijk evengoed kunnen winnen.”

We schakelden in de vorige ronde Standard uit. Dat is al een succes op zich"

“Wij kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. We hebben in de vorige ronde Standard uitgeschakeld, dus dat is al een succes op zich. Maar in de beker is het zo dat enkel de finale er om doet.”

Een nieuwe finale zou dan ook mooi meegenomen zijn voor De Vereniging. “In de wedstrijden voorafgaand op die finale komt er maar bitter weinig volk kijken, hé. We gaan zo ver mogelijk proberen door te stoten. We kunnen voor sfeer zorgen, dat hebben we de voorbije jaren al genoeg bewezen in de beker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties