Interview Westerlo op zijn hoede: "Tevreden, maar..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Westerlo op zijn hoede: "Tevreden, maar..."
Foto: © SC

In tweede klasse zijn we toe aan de winterstop. Er zijn twintig speeldagen achter de rug en momenteel prijkt Westerlo aan de leiding. Een ideaal moment om een tussentijdse balans op te maken, dus had Voetbalkrant.com een gesprek met voorzitter Herman Wijnants.

Westerlo tuimelde in 2012 uit eerste klasse en is nu aan zijn tweede seizoen in tweede klasse toe. Zo snel mogelijk terugkeren naar het hoogste niveau is het doel en halverwege het seizoen prijkt Westel ook aan de leiding in de Belgacom League.

"Wij zijn niet in staat om te investeren zoals Eupen dat kan"

Voorzitter Herman Wijnants is dan ook meer dan tevreden. “Als je op kop staat, dan ben je altijd tevreden, hé. Het is nu zaak om die leidersplaats vast te houden. Maar ik hou zeker en vast nog rekening met alle teams uit de top-vijf.”

Wijnants vreest vooral dat die clubs in januari nog enkele versterkingen zullen binnenhalen. “Eupen is van plan om zich te versterken met een aanvaller, maar zij kunnen rekenen op buitenlands kapitaal. Dat hebben wij niet, dus wij gaan ons dan ook niet roeren op de transfermarkt. In principe komt er niets meer bij, tenzij gij mij een cadeautje wilt geven?” (lacht)

“Ook Sint-Truiden haalt er mogelijk nog versterking bij tijdens de winterstop. Moeskroen-Péruwelz kan dan weer het een en ander verwezenlijken via hun moederclub Lille. Wij moeten roeien met de riemen die we hebben, hé.”

Laatse kans?

Onlangs gaf de voorzitter ook aan dat het dit jaar mogelijk de laatste keer is dat hij alles in het werk kan stellen om vol voor promotie te gaan. “Zolang de sponsors ons blijven steunen is er geen probleem. Maar als het te lang duurt vooraleer we terugkeren naar het hoogste niveau, dan vertrekken zij ook op een gegeven moment. Maar ze geloven nog steeds in Westerlo en hopen dat we terugkeren naar eerste klasse.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties