Spitsen Rode Duivels hebben scoringsprobleem

Spitsen Rode Duivels hebben scoringsprobleem
Foto: © SC

Onze Rode Duivels konden zich vlotjes plaatsen voor het WK. Nu is het vooral zaak om in vorm te raken tegen Brazilië. Aanvallend gezien is er dan toch nog wat werk aan de winkel.

Door Aernout Van Lindt

Het WK is gelukkig nog een halfjaar van ons verwijderd, want momenteel zijn al onze Belgische spitsen een beetje op drift. Wij gieten het even voor jullie in een overzicht.

Christian Benteke

Benteke leek lange tijd op weg om topschutter van 2013 te worden in Engeland. Hij maakte er vorig seizoen niet minder dan 14 na Nieuwjaar in de Premier League en zat half september ook al aan vier voor Aston Villa. Daarna viel het stil: sinds 14 september (1-2 verlies tegen Newcastle United) staat Benteke droog. Dat zijn toch al 10 wedstrijden zonder doelpunt ondertussen.

Romelu Lukaku

Lukaku kende eind november een goede week, waarin hij drie keer scoorde: twee keer tegen Liverpool en een keer tegen Stoke City. Sindsdien staat ook hij al vier volledige wedstrijden droog, wat ook voor die ene goede week meer dan het geval was.

Jelle Vossen

Jelle Vossen schoot Racing Genk met doelpunten tegen Dynamo Kiev en Thun richting een Europese lente, maar deze twee doelpunten zijn wel de enige sinds 2 november. Na zijn doelpunt in Bergen is dat toch ook al zes competitiewedstrijden zonder doelpunt.

Kevin Mirallas

Mirallas mocht dit seizoen al 15 keer starten bij Everton, maar tot verder dan twee doelpunten leidde dat tot op heden nog niet. Hij is wel een van de weinige Belgische spitsen die in december al kon scoren, dus mogelijk zet hij de positieve trend verder in 2014.

Zakaria Bakkali

En dan is er nog het jonge Belgische talent Bakkali. Na zijn glansprestaties tegen NEC Nijmegen (een hattrick op 10 augustus) en Zulte Waregem in de voorrondes van de Champions League werd hij uiteindelijk een van de jongste Rode Duivels ooit. Zijn doelpuntenteller staat wel nog steeds op 3: sinds zijn bewuste hattrick staat hij al 4,5 maanden droog, al waren daar tussenpozen met blessures bij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties