Hoe deden de Belgen in het buitenland het in 2013?

Hoe deden de Belgen in het buitenland het in 2013?
Foto: © SC

2013 ligt bijna achter ons. Ook voor de landgenoten die in de buitenlandse competities actief zijn mag de riem er eventjes af. Voetbalkrant.com voorziet die spelers van een rapportje. Vandaag onze landgenoten die niet in een van de grootste competities spelen.

Door Aernout Van Lindt

De Franse connectie

Yannick Ferreira Carrasco 9/10

Monaco kocht gretig in deze zomer, nadat het kampioen werd in de Franse tweede klasse. Met Falcao, Abidal en vele anderen leek het er op dat de "oude garde" van vorig jaar veel speelkansen zou moeten ontberen. Een iemand hield zich bijzonder goed staande, onze landgenooet Yannick Ferreira Carrasco. Hij scoorde ondertussen al drie doelpunten in veertien wedstrijden en is - op een blessure na - bijna altijd titularis gebleken bij de club die het zeer goed doet in de Ligue 1.

Divock Origi 6/10

De zeer jonge Origi moet het voorlopig van invalbeurten hebben bij Lille. Uiteindelijk scoorde hij toch al een doelpuntje dit seizoen en met 18 lentes heeft hij nog ruimte om te groeien. Groeibriljantje pur sang, quoi?

Zenit Sint-Belgium

Axel Witsel 9/10 

Awel Witsel ontpopt zich bij Zenit Sint-Petersburg steeds meer tot een absolute sterkhouder. Op het middenveld houdt hij de controle en laat zo Danny, Hulk en Kerzhakov meermaals scoren. Oerdegelijk en zo ook vaste waarde bij de Rode Duivels.

Nicolas Lombaerts 8/10

Ook Nicolas Lombaerts speelt meer dan zijn deel van de wedstrijden. Hij houdt meermaals de verdediging recht en mag stilaan een ancien genoemd worden bij de Russen, die ook dit jaar weer aan de leiding staan bij de winterstop.

En de rest van de wereld?

Steven Defour 5/10

Defour heeft het lastig bij Porto dit seizoen. De Portugezen doen het goed en de Rode Duivel tekent af en toe voor een goede prestatie, maar te vaak mag hij gewoon niet meespelen. Enkel in de Champions League kreeg hij dit seizoen echt regelmatig zijn kans, in de competitie is het veel minder. 

Ruud Boffin 9/10

Van al onze Belgen in Turkije - en dat zijn er toch een pak - is de doelman veruit het beste bezig. Met het bescheiden Eskisehirspor doet hij het bijzonder goed in de Turkse competitie. De goalie zelf is daar een belangrijke pion in: Boffin is de minst gepasseerde doelman voorlopig, met 15 tegendoelpunten in 17 wedstrijden. Knappe prestatie van de doelman.

Kevin Oris 9/10

Ook voor Kevin Oris is er meer dan een onderscheiding. Hij kreeg na een goed vorig seizoen een transfer naar het grote Jeonbuk Motors, waarmee hij dit jaar de Champions League wist te halen. Oris zelf tekende voor 14 doelpunten, zonder een blessure in het seizoenseinde had dat misschien zelfs nog meer kunnen zijn.

En dan zijn er nog veel meer Belgen in andere kleine landen. Van Australië tot Zwitserland en daartussen. De volgende dagen gaan we meer specifiek in op onze landgenoten in Spanje, Duitsland, Italië, Nederland en Engeland. Mis het dus zeker niet hier op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties