Moet de top zes zich versterken: Sporting Lokeren

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Moet de top zes zich versterken: Sporting Lokeren
Foto: © SC

De transfermercato trok zich op 1 januari opnieuw op gang en enkele clubs sloegen al een eerste slag(je). Ook bij de clubs uit de topzes van de Jupiler Pro League gonst het van de geruchten. Maar welke club moet dringend nog gaan shoppen? Vandaag bespreken we Sporting Lokeren.

Door Timothy Collard

Sporting Lokeren staat momenteel vijfde in het klassement en lijkt haast niet meer naast een play-off I-ticket te kunnen pakken. Bovendien kochten de Waaslanders ook al gericht in. Moet er hier of daar nog iets bij? Voetbalkrant.com vroeg het aan analist Franky Van Der Elst.

De Oost-Vlaamse club lijkt zijn transferhuiswerk al af te hebben. Het sloeg aan het begin van de transfermercato al twee keer goed toe. “Lokeren heeft met Onür Kaya en Gregory Mertens natuurlijk al goed ingekocht, hé. Mertens was bezig aan een goed seizoen bij Cercle Brugge en is een prima vervanger voor Jérémy Taravel.”

“Lokeren moet zonder problemen top-zes spelen”

En kan Peter Maes in een andere linie nog versterking gebruiken? “Wie weet halen ze David Pollet (ook in de belangstelling van Zulte Waregem, nvdr.) er nog bij, dat zou een goede vervanger zijn voor Harbaoui, als die verterkt.”

Sportief directeur Willy Reynders gaf het onlangs nog aan bij onze redactie, Lokeren heeft altijd al enkele spelers op het oog om een eventueel vertrek van een sterkhouder op te vangen. “Dat is het Lokeren van de laatste jaren. Er is heel veel vastigheid op Daknam, onder meer door Peter Maes. Het is af en toe wat minder, maar ze herstellen zich altijd. Ze moeten zonder problemen die positie in de top zes kunnen vasthouden”, besluit Van Der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties