Deschacht over blessure: "Sport is gezond, topsport niet"

Deschacht over blessure: "Sport is gezond, topsport niet"
Foto: © SC

Olivier Deschacht speelt en traint (voorlopig) pijnvrij na zijn chronische blessure. De linksachter van Anderlecht weet echter dat zijn getormenteerde enkel nog voor problemen gaat zorgen. Is het niet nu, dan toch later.

Deschacht zijn rechterenkel is al sinds 2010 een probleem, maar nu voelt hij zich terug goed. "Die blessure is er, het kraakbeen is weg en je weet dat dat niet terugkomt", vertelt hij in HLN. "Het is bot op bot en dat kan ontstekingen veroorzaken. Ik wil positief zijn en daar niet te veel aan denken. Vijf op de tien voetballers voetballen hier nog tien jaar mee. Anderen hebben er meer last van. Ik weet dat ik af en toe zal moeten rusten en dat ik bijvoorbeeld niet op beton moet lopen. Dat moet ik compenseren met andere oefeningen. Sport is gezond, maar topsport niet."

De dokters voorspellen nu al dat Deschacht op zijn vijftigste er serieus last van gaat hebben. "Alleen nú telt. Ik wil nu top en fit zijn. Ik heb nooit iets gehad, behalve een paar keer een spierscheur, tot ik door mijn enkel ging. Ik blijf alles doen om fit te zijn, al is het soms hard. Omdat voetballen het mooiste is wat er is. Ik voetbal nu nog liever dan vroeger, omdat ik weet dat er me niet veel meer rest. Ik wil alles winnen, tot elk wedstrijdje op training toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties