"Duchâtelet verdient applaus van gans België"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 48 reacties
"Duchâtelet verdient applaus van gans België"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Roland Duchâtelet kwam de voorbije weken veelvuldig in de media. De voorzitter van Standard kocht zich rijk aan voetbalclubs. "België zou trots moeten zijn op die man", aldus Geert Smets.

Roland Duchâtelet eigende zich de voorbije weken enkele clubs toe. De voorzitter van Standard - die ook al een voet tussen de deur heeft bij STVV en Ujpest - is nu ook de sterke man bij Carl Zeiss Jena, Charlton Athletic en AD Alcarcon.

België - en de fans van Standard op kop - verfoeide de politiek van de zakenman. "Maar het land zou net moeten applaudisseren voor Duchâtelet", aldus Geert Smets in Sport/Voetbalmagazine. "Of zijn er veel Belgen die een club overnemen in Duitsland, Spanje en Engeland?"

"Roland heeft me destijds gezegd dat hij winst wil maken met een voetbalclub", gaat de voormalige manager van STVV verder. "En daar slaagt hij nu ook in. Bovendien gebeurt alles met eerlijk geld, hé. Hij ontwikkelde simpelweg een businessmodel dat wel geld in het laatje brengt."

"Standard is de melkkoe", besluit Smets. "Ik verwacht dan ook niet dat hij zal verkopen. Roland beschikt over meer dan vijftig spelers, maar kan er slechts elf opstellen. En zelfs met de reserven van Standard kan hij naar de Duitse tweede klasse promoveren met Carl Zeiss Jena. En tel dan de televisiegelden maar op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties