Wordt Sels de vaste nummer één bij Gent?

Sander De Graeve
| 7 reacties

Matz Sels begon 2014 in een veel betere positie dan hij 2013 afsloot. Toen op een dood spoor bij Lierse, nu in doel bij AA Gent. Kan hij die plaats ook houden? We zetten het even op een rijtje.

Door Sander De Graeve

Het viel ons reeds op tijdens de oefenstage van AA Gent in het Spaanse Oliva. Matz Sels heeft te veel in zijn mars om door sportieve redenen te verkommeren in de b-kern van Lierse. De eerste doelman van het vorige seizoen kwam daar terecht wegens contractperikelen.

Al in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Groningen liet de doelman zich opmerken. Hij hield de Buffalo's in de tweede helft meermaals recht toen de Nederlandse tegenstanders sterk kwamen opzetten. Toen al zagen we hem meer dan een figurantenrol spelen in de rest van het seizoen.

Gisteren maakte de doelman een geslaagd debuut bij de Gentenaars tijdens de kwalificatie voor de halve finales van de Beker tegen KV Kortrijk. Of hij zaterdag tegen datzelfde Kortrijk de plaats tussen de palen zou houden, wist hij gisteren nog niet.

"Sels maakte een debuut waar iedereen van droomt"

Volgens ons maakt Sels een meer dan behoorlijke kans. Coach Rednic was alvast erg tevreden na afloop van de wedstrijd. "Sels beleefde een debuut waar iedereen van droomt. Het was dankzij Sels dat de 1-0 aan de rust nog op het bord stond. Ook in de tweede helft kon hij zich een aantal keer onderscheiden."

Wat nog in het voordeel van Sels spreekt is zijn professionaliteit. In een ploeg waarin overgewicht streng in de gaten gehouden wordt is dat niet onbelangrijk. Hij kwam ondanks al die maanden in de b-kern van Lierse messcherp aan bij Gent.