Vercauteren realistisch: "Punten pakken tegen eender wie"

Vercauteren realistisch: "Punten pakken tegen eender wie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franky Vercauteren krijgt zondag als eerste match met KV Mechelen meteen Anderlecht voor de kiezen. Speciaal, zou u denken, maar de coryfee van het Astridpark benadrukt dat er voor hem geen enkele meerwaarde aan hangt. "Het is KV tegen Anderlecht, niet Vercauteren tegen Anderlecht."

Johan Walckiers in Mechelen

Vercauteren heeft KV nu al een dikke week onder zijn hoede en probeert in sneltempo veranderingen door te voeren. "Niet dat ik al het werk van Van Veldhoven wil wegwerpen, maar ik leg mijn eigen accenten", liet hij donderdag weten. "Tactisch is er heel veel werk, maar ook fysiek, technisch, mentaal,... Ik wil bepaalde zaken anders doen. Wat? Tja, dan spreek ik over vanalles. De manier van inspelen, de organisatie enzovoort. We zijn met heel veel dingen tegelijk bezig om in korte tijd toch zoveel mogelijk klaar te krijgen."

"Anderlecht of Genk, dat maakt niet uit"

Zondag komt direct Anderlecht op bezoek, zijn ex-ploeg als speler en als trainer. "Maar daar is niets speciaals aan voor mij", verzekert hij. "En nee, ik had niet liever tegen een andere ploeg begonnen. We moeten ons met onszelf bezig houden en zien dat we ons weinig of niets te verwijten hebben na de match. Of ik nu tegen Anderlecht of Genk speel, het belangrijkste zijn de punten. Tegen wie we die halen, maakt niets uit. En als ik nu verlies tegen Genk en Anderlecht en de zeven andere matchen win... Het blijft gelijk tegen wie we punten pakken, als we ze maar pakken."

Voor Vercauteren zijn het drukke weken om KV naar zijn beeld te vormen. "De familie kan er iets minder mee lachen als ik van 7 tot 7 bezig ben en soms 's avonds nog laat weg moet daarna. Ik sta soms 's nachts op om te werken. Maar ik amuseer me. Al zal ik me nog meer amuseren als ik punten pak", kon er nog een grapje vanaf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties