"De magie tussen Been en zijn spelers is nog niet weg"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 92 reacties
"De magie tussen Been en zijn spelers is nog niet weg"
Foto: © SC

KRC Genk blijft ook na de jaarwisseling in hetzelfde bedje ziek. De Limburgers eindigden 2013 reeds in mineur met vier opeenvolgende nederlagen. Tot overmaat van ramp knikkerde KV Oostende de troepen van Mario Been nu ook nog eens uit de beker.

Door Timothy Collard

Waar is het leuke, aanvallende voetbal van enkele maanden terug gebleven? Voetbalkrant.com vroeg het aan Jos Daerden, een man met een Genk-verleden die de blauwhemden nog altijd op de voet volgt. “Het is mij ook een raadsel waarom het niet meer loopt zoals enkele maanden geleden”, begint Daerden.

"Er in de beker uitgaan tegen KV Oostende... Dat komt heel hard aan bij Genk"

“Dit is natuurlijk in de eerste plaats een momentopname. Je kan er niet naast kijken dat Genk een moeilijke periode doormaakt. Voor een topclub is 3 op 21 altijd te weinig, maar er in de beker ook nog eens uitgaan tegen KV Oostende… Dat komt heel hard aan, geloof me. De club wilde graag opnieuw via de beker naar Europa, maar dat zal nu niet meer lukken.”

Van het Genk dat in de Europa League een heel knap parcours aflegde is amper nog iets te bekennen de jongste weken. “Ik mis het dominante positiespel van in het begin van het seizoen. Het Genk van de match tegen Dinamo Kiev, dat zie ik niet meer. Dat baart me dan ook zorgen.”

"De magie tussen Been en zijn spelers is nog niet weg"

Het team van Mario Been moet zo snel mogelijk de rug rechten. Veel tijd om stil te staan bij de bekeruitschakeling is er niet, aangezien de Limburgers zondag al op bezoek gaan aan de Gaverbeek. “Genk moét winnen tegen Zulte Waregem wil het zijn Europese droom levend houden. Ze moeten nu vol aan de bak gaan in de competitie als ze ook volgend seizoen Europees willen spelen.”

Been reageerde na de bekeruitschakeling vrij gepikeerd, maar algemeen directeur Dirk Degraen staat nog steeds achter zijn coach. “Dat is terecht. Een andere coach aanstellen zou Genk ook niet vooruit helpen. Ik hoorde op wedstrijddagen ook nog nooit negatieve klanken van het bestuur uit.”

“Er zijn geen problemen tussen Been en zijn spelers en de magie tussen coach en spelersgroep is er nog altijd. Been vormt bovendien ook een hecht team met zijn technische staf en zij hebben de groep nog in de hand. Maar op een bepaald moment moet die ommekeer er komen”, besluit Daerden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties