Interview Kaya: "Met Charleroi hadden we die achterstand niet opgehaald"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Kaya: "Met Charleroi hadden we die achterstand niet opgehaald"
Foto: © SC

Onür Kaya maakte woensdag onverwacht zijn debuut bij Sporting Lokeren. De ex-speler van Charleroi moest in extremis invallen voor Nill De Pauw die uitval in de opwarming. Kaya merkte meteen de verschillen met zijn ex-club.

Door Sander De Graeve

“Ik ben heel erg tevreden met deze transfer”, aldus Kaya. “Het is een goeie club, we strijden om Play-off I én de beker. Mijn aanpassing ging ook beter dan verwacht. Ik lig goed in de groep en er heerst een goeie sfeer.” Zijn debuut kwam erg onverwacht. “Ik ging mijn shirt halen om op de bank te zitten toen ik hoorde dat ik moest starten. Zonder degelijke opwarming had ik het in het begin lastig, maar daarna ging het beter.”

Hij voelde na die 0-2 achterstand meteen een verschil met zijn ex-club. “Schrik had ik niet, maar ik was wel verbaasd van onze volwassenheid na die achterstand. We speelden gewoon door. Met Charleroi hadden we die wedstrijd echt niet gewonnen, dan was het na 0-2 zeker voorbij.”

"Nu spelen we voor iets. Het is helemaal anders dan de degradatiestrijd"

Kaya, die al langer hoog aangeschreven werd, maakt nu pas de overstap naar een grotere club. “Ik ben intussen 27 en ik ben fysiek top. Alles op z’n tijd, hé.” De vinnige flankspeler kan nu eindelijk voor de prijzen spelen. “Bij Charleroi was het steeds Play-off II, maar nu spelen we voor iets. Dan ga je als speler ook beter voetballen. Het is helemaal anders dan tegen degradatie vechten.”

In zijn loopbaan speelde Kaya nog nooit Europees. Een droom wil hij het niet noemen, daarvoor is hij er met Lokeren te dichtbij. “Als je de beker wint, sta je in Europa dus waarom niet. We moeten in die finale geraken en dan zien we wel. Europees voetbal zou een hoogtepunt zijn in mijn carrière. Iedereen wil hier de beker winnen.”

"Ik hoop dat Charleroi het redt"

Wat de toekomst brengt, laat Kaya nog in het midden. “Ik zit niet met een plan in mijn hoofd zoals: ‘Één jaar hier blijven en dan vertrekken.’ Neen, ik wil het hier nu vooral goed doen. Bewijzen dat ik het niveau hier ook aan kan. Daarna zien we wel.”

Intussen wordt zijn ex-club, Charleroi, leeg geplukt. “Dat klopt, Milicevic is nu ook weg (naar Gent, nvdr.) en ook over David Pollet zijn er geruchten. Ik hoop dat ze erin blijven, het is een mooie club. Ik denk wel dat ze het zullen redden. De drie volgende matchen tegen Oostende, Leuven en Cercle zullen erg belangrijk zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties