Reactie Zieke Scholz: "Vijfde competitiematch op rij de nul gehouden"

Tamara Vereecken
| 4 reacties
Zieke Scholz: "Vijfde competitiematch op rij de nul gehouden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexander Scholz was al de hele week geveld door een virale infectie en het leek zeer twijfelachtig dat hij zou spelen. De verdediger kwam toch aan de aftrap, pakte met Lokeren drie belangrijke punten op Cercle en hield met z'n defensie opnieuw de nul.

Ondanks de overwinning zag de Deense verdediger van Lokeren er wat slapjes uit na de wedstrijd. “Het was een zware avond, mijn hele lichaam deed pijn, het was moeilijk mij te concentreren door mijn ziekte. Het zal goed zijn dat we zondag vrij hebben, ik zal de rust nodig hebben.”

Vrijdag stond op de website van de club je naam niet bij de selectie, maar als ‘onzeker’. Wanneer is er beslist dat je toch zou spelen? “Ik kreeg vrij sterke medicatie, heel sterke eigenlijk (lacht). Ik ben vrijdag de hele dag thuis gebleven maar het was niet erger dan de dagen ervoor, dus wist ik wel dat ik zou spelen.”

Lokeren kende niet veel moeite met Cercle, dat de Waaslandse verdediging niet echt in de problemen kon brengen. “De verdediging stond vanavond inderdaad opnieuw sterk en we hielden voor de vijfde match op rij de nul, da’s echt een opsteker voor ons. We verstevigen ook onze vijfde plaats in het klassement, en dat was eigenlijk het allerbelangrijkste dit weekend,” aldus Scholz.

Killian Overmeire had bijna een prachtgoal achter z’n naam geschreven dit weekend, maar de deklat besliste er anders over. Toch was hij erg tevreden met de verdiende overwinning van z’n team. “We zijn heel goed aan de wedstrijd begonnen, zeker de eerste 25 minuten hebben we heel goed gevoetbald. Wij bepaalden het tempo en de wedstrijd. We lieten Cercle dan even terug in de wedstrijd komen maar algemeen bekeken hadden we de match goed onder controle. Een verdiende overwinning dus.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties