Lokeren geeft duiding bij stadiondossier

Lokeren geeft duiding bij stadiondossier
Foto: © SC

Een aantal clubs uit de Jupiler Pro League en de tweede klasse dienden een stadiondossier in bij minister van Sport Muyters. Zij kunnen subsidies krijgen. Sporting Lokeren meent alvast haar huiswerk goed te hebben gedaan.

De subsidies kunnen oplopen tot 2,5 miljoen euro voor een nieuw stadion en 750.000 euro voor een aanpassing in een huidig stadion.

De clubs moeten aantonen dat het er een sociale return bestaat en dat er een duidelijke visie achter het plan zit, ook wat betreft het milieu en met de stad achter zich.

Bij Lokeren hebben ze er alvast goede hoop op misschien aanspraak te kunnen maken op een deel van de subsidies:

Sporting Lokeren denkt zijn huiswerk goed te hebben gemaakt. Of we tot de beste leerlingen van de klas zullen behoren, moeten we vanzelfsprekend nog afwachten. Het resultaat zal in de loop van de maand maart worden bekendgemaakt.

Indien wij als club geselecteerd zouden zijn, wordt de kans op een vernieuwd Daknam weer een stukje groter. In het meest gunstige scenario zouden we in een aantal fasen het stadion vernieuwen. Fase één van het project zou dan in ieder geval de realisatie worden van een nieuwe tribune op de plaats waar nu een publiwall staat.

Wij zullen zo snel als mogelijk onze fans op de hoogte houden van de ontwikkelingen ter zake.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties