Dury houdt been stijf: "Niemand van Anderlecht kan Thorgan vervangen"

Dury houdt been stijf: "Niemand van Anderlecht kan Thorgan vervangen"
Foto: © SC

Francky Dury vierde zijn 'Trainer van het Jaar'-award met zijn spelers, maar zodra er een journalist in zicht kwam, werd hij doodserieus: "Ik vind het allemaal niet plezant meer."

Johan Walckiers in Lint

De transfersoap rond zijn kersverse Gouden Schoen begint Dury serieus de keel uit te hangen. Dinsdagavond kreeg hij al een aangetekend schrijven voor zijn neus geduwd met de melding dat Thorgan Hazard woensdag niet op training zou verschijnen. "Ik vind het niet meer leuk en dat heb ik Thorgan ook gezegd", aldus Dury. "We hebben vandaag (woensdag) nog contact gehad rond 17u en ik heb hem verteld wat er op mijn lever ligt."

"Dit is geen correct verhaal meer"

Dury is het niet eens met de stelling dat Hazard waarschijnlijk niet te houden is. "Ik ga er van uit dat Thorgan in februari nog steeds voor ons speelt en daar geloof ik echt in", aldus Dury die blijkbaar niet geïnteresseerd is in spelers van paars-wit. "Niemand van Anderlecht kan Thorgan vervangen. En wij willen onze beste speler niet voor niets zien vertrekken. Als Manchester United de beste speler van Chelsea wil weghalen, gaan ze daar ook voor moeten betalen. Het is ongelooflijk jammer dat het zo moet lopen. Dit is geen correct verhaal meer."

Toch moet Dury rekening houden met een bepaald scenario, want Thorgan Hazard wil zelf ook naar Anderlecht. "Ik heb hem verteld wat ik denk dat het beste is voor zijn carrière, maar blijkbaar verschillen we van mening. Pas op, ik begrijp Anderlecht ook hoor. Volledig zelfs, maar het is spijtig dat dit zo moet lopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties