Opwarmen richting EK Futsal: Groep B

Opwarmen richting EK Futsal: Groep B
Foto: © SC

Volgende week dinsdag staat het EK Futsal in Antwerpen op het programma. 12 landen gaan in de clinch op zoek naar de Europese titel. Elke weekdag stellen we u een groep voor van dat EK. Vandaag gooien we groep B op uw bord.

Door Aernout Van Lindt

In groep B vinden we onze noorderburen uit Nederland. Zij staan negentiende op de wereldranglijst van de FIFA en wisten zich na barrages te plaatsen voor het EK in Antwerpen. Ze gingen op basis van doelpunten gemaakt op verplaatsing voorbij Bosnië-Herzegovina heel nipt door naar het Europees kampioenschap.

Het is al van 2005 geleden dat de Nederlanders er nog eens bijwaren op een groot toernooi. Toen overleefden ze de eerste ronde niet en dat lijkt ook deze keer bijzonder moeilijk te gaan worden, gezien de kleppers in de groep waarin onze noorderburen zich bevinden.

Strijd om groepswinst

De strijd om de eerste plaats lijkt in deze poule namelijk de grote inzet te gaan worden. Daarvoor komen Portugal en Rusland beiden in aanmerking, lijkt het wel. Portugal staat vijfde op de FIFA-ranking, Rusland zelfs nog een plaatsje hoger. Bovendien zijn beide teams in vorm om er iets van te maken in Antwerp.

Het is aan Portugal om nu ook eens op een groot toernooi te schitteren, iets wat in het verleden vaak moeilijk bleek: een derde plaats op het WK en een tweede op het EK zijn de voornaamste wapenfeiten. Rusland van zijn kant won ooit (in 1999) en zat er vorige keer in 2012 dicht bij. De finale werd toen met 1-3 verloren van Spanje.

Speelschema:

28/1: Nederland - Rusland (18.30 uur)
30/1: Nederland - Portugal (20.45 uur)
1/2: Rusland - Portugal (18.30 uur)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties