Destorme schiet allerlaatste Bergense hoop aan flarden

Destorme schiet allerlaatste Bergense hoop aan flarden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bergen-KV Mechelen was eigenlijk wel een heel aantrekkelijke partij met heel wat kansen. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, maar een geduldig Mechelen trok in de tweede helft het laken naar zich toe. Oudgediende Destorme diende de Henegouwers de genadeklap toe.

Johan Walckiers in Bergen

KV Mechelen kwam in een heel strakke organisatie voor de dag. De Petter en De Witte speelden heel dicht bij hun verdediging en daardoor was er een serieuze kloof tussen aanval en middenveld. Toch hadden de bezoekers al na luttele seconden op voorsprong kunnen staan, want Trajkovski strafte bijna de slapende defensie af. Ook Junker had eigenlijk de score moeten openen, maar besloot nogal knullig op Saussez.

Veel kansen

Niet dat Bergen geen mogelijkheden had, maar ook Matthys en Ericsson hadden meer moeten doen met de cadeautjes van KV. Twintig minuten ver hadden we toch al een aantal kansen gezien dus. Onverwacht, want iedereen ging er van uit dat het een heel zenuwachtige partij ging worden aangezien KV zich naar veilige oorden kon voetballen en Bergen eigenlijk zijn allerlaatste kans uitspeelde.

De kansen bleven komen, maar beide doelmannen kregen de kans zich te onderscheiden en in het geval van Pacovski had hij ook het geluk dat een paar schoten en vrije trappen aan de verkeerde kant van de paal verdwenen. Een leuke eerste helft, maar de rust werd bereikt met een brilscore op het bord en dus moest vooral Bergen aan de bak.

Destorme helemaal vergeten

KV had immers tijd en keek alles heel rustig aan. Vercauteren bracht rust in de ploeg en vooral ook een quasi perfecte organisatie. En met Kosanovic heeft hij er een klasseverdediger bij. Bergen probeerde, maar werd perfect opgevangen en bij de weinige tegenstoten was Malinwa bijzonder gevaarlijk.

Junker zag zijn geplaatste bal echter naast gaan en De Petter verbeet zijn frustratie toen Saussez een perfect schot nog uit de hoek haalde. Niet getreurd, want dan is er nog altijd oudgediende David Destorme. Bij een hoekschop werd de door Vercauteren weer belangrijk gemaakte middenvelder helemaal vergeten door de Henegouwse defensie en enig mooi schoot hij het leer in de verste hoek. Een prachtgoal, dat wel maar wat een blunder van de verdediging.

In de slotfase verdubbelde de ingevallen Vanlerberghe nog de score. Voor de jongeling een droomdebuut in eerste klasse met een goal na amper twee minuten op het veld gestaan te hebben. Die andere invaller, Diabang, zorgde voor de assist. Vercauteren kan terugblikken op een perfect rapport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties