Napoli laat twee dure punten liggen

Diederik Geypen
| 9 reacties

Napoli heeft twee dure punten verspeeld tegen Chievo. Dries Mertens, die een echte gesel was voor de tegenstrever, geraakte samen met zijn teammaats niet verder dan een 1- 1 gelijkspel.

Napoli moest tegen Chievo, voor deze speeldag 17e in de Serie A, absoluut winnen om AS Roma en Juventus in het vizier te houden. In dat opzicht begon de wedstrijd voor Mertens en co met een valse noot. Na iets meer dan een kwartier voetballen zette Gennardo Sardo Chievo op 0-1. Ex-speler van Anderlecht en Charleroi Cyril Théréau tekende voor de assist.

Na rust bracht coach Rafa Benítez Jorginho in het veld voor Dzemaili, maar het was Mertens die het spel naar zich toe trok. De Chievo-verdediging vond geen antwoord op de vinnige acties van de Rode Duivel. Halverwege de tweede helft ging de aanvaller, na een zoveelste gemaakte fout op hem, achter de bal staan. De paal verhinderde dat zijn vrije trap in doel vloog.

Napoli drukte door en met resultaat. Na een hoekschop van alweer Mertens bezorgde verdediger Raúl Albiol de thuisploeg kort voor affluiten een verdiend punt.