Real heeft taaie klant aan Granada

Diederik Geypen
| 5 reacties

Real Madrid is voor minstens één dag leider in de Primera División. Tegenstander Granada vormde een harde noot om te kraken. Pas in de tweede helft konden de troepen van Carlo Ancelotti het verschil maken.

Real Madrid begon zonder de nog steeds geblesseerde Varane en Khedira. Bij Granada was Fran Rico rood geschorst. De withemden hadden van meet af aan overwegend balbezit waaruit ze enkele corners en vrije trappen puurden. Scoren zat er echter niet in.

Dat lukte wel na rust. Op aangeven van de Kroaat Modric bracht Cristiano Ronaldo, die vooraf de Gouden Bal in ontvangst mocht nemen, Real 1-0 voor. Toch ook al zijn 22e van het seizoen. Net voor het slotkwartier verdubbelde Karim Benzema de score. Deze keer was het linksachter Marcelo die het voorbereidende werk voor zijn rekening nam.

Door deze zege klimt Real voor even naar de leiding in de stand. Concurrenten Barça en Atletico Madrid komen morgen pas in actie.

Real Valladolid-Villarreal 1-0

Degradatiekandidaat Real Valladolid wilde na vijf matchen zonder zege eindelijk nog eens winnen. Daarvoor moest het wel voorbij de vijfde in de stand Villareal. En dat lukte, vijf minuten voor de pauze werkte verdediger Jésus Rueda het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. Drie gouden punten voor Valladolid in de strijd om het behoud.