"Schrijf nu niet dat Preud'homme altijd wint van van den Brom"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
"Schrijf nu niet dat Preud'homme altijd wint van van den Brom"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Andelecht en Club Brugge trekken morgen opnieuw alle aandacht naar zich toe met dé kraker van het weekend. Michel Preud'homme wil zich echter niet vastpinnen aan de vorige ontmoeting. "Elke wedstrijd heeft zijn waarheid."

Cédric De Volder in Brugge

We schrijven 22 september 2013. Michel Preud'homme - net aangesteld als T1 bij Club Brugge - ziet van op de tribune hoe blauw-zwart RSC Anderlecht naar Brussel stuurt met een zware 4-0-pandoering op zak. Philippe Clement - zondag opnieuw waarnemend coach door de schorsing van de Luikenaar - mag dat huzarenstukje nog eens overdoen.

"Maar elke wedstrijd heeft zijn waarheid", aldus Preud'homme op de wekelijkse persbabbel. "Al kan ik niet ontkennen dat het resultaat van de heenwedstrijd top was. (lacht) Hoe ik Anderlecht deze keer wil aanpakken? Ik ga mijn tactische plannetje niet op tafel gooien, hé."

"Tactisch plannetje niet op tafel gooien"

De topper speelt zich deze keer niet af met de eerste stek als inzet. Hoe zwaar weegt de partij deze keer door? "Beide teams staan op zeven punten van Standard. Het is nog steeds mijn bedoeling om klaar te zijn voor de play-offs, maar liefst met een zo klein mogelijke voorsprong. Of we te weinig hebben geprofiteerd van puntenverlies van Standard? In Luik denken ze er net zo over, hoor."

Preud'homme heeft wel een streepje voor op John van den Brom. De Luikenaar kruiste al drie maal (ook in Nederland met FC Twente, nvdr.) de degens met de coach van RSCA. Evenveel keer trok hij aan het langste eind. "Schrijf nu niet dat Preud'homme altijd van van den Brom wint", lacht de veldheer. "De verschillen zijn vandaag trouwens niet zo groot als destijds in de Eredivisie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties