Interview Vermijl: "Je kan niet om vrouwelijke aandacht heen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Vermijl: "Je kan niet om vrouwelijke aandacht heen"
Foto: © SC

In het buitenland voetballen een pak Belgen die in de schaduw van Vincent Kompany en Thibaut Courtois aan hun weg timmeren. Voetbalkrant.com zocht Marnick Vermijl op. Hoe gaat het met de verdediger van Manchester United?

Door Cédric De Volder

Marnick Vermijl is één van de Belgische talenten die op jonge leeftijd het Kanaal overstak. De verdediger wordt momenteel door Manchester United uitgeleend aan NEC. Voetbalkrant.com sprak met de 22-jarige Limburger over zichzelf, the Red Devils en het leven in Nijmegen. Vandaag warmen we eventjes op.

Marnick, we beginnen vanaf nul. Vertel eens: wie is Marnick Vermijl?

"De meeste voetbalfans kennen me wellicht als de jeugdspeler van Standard die een driejarig contract onder de neus kreeg geschoven bij Manchester United. Momenteel leef ik me dus uit bij het Nederlandse NEC. Ik woon er dan ook samen met mijn vriendin. Een eventuele WAG moet dus niet meer komen aankloppen." (lacht)

Je leerde op jonge tijd de Belgische, Britse en Nederlandse cultuur kennen. Waar zou je oud willen worden?

"Het leven in België en Nederland lijkt heel goed op elkaar, hoor. In Groot-Brittannië zijn de mensen dan weer enorm gesloten. Geef me dan maar Vlaanderen. Lekker dicht bij de familie en de vrienden."

Heb je dan geen spijt dat je op 18-jarige leeftijd Standard hebt verlaten? Uiteindelijk lanceerden de Rouches met Axel Witsel en Marouane Fellaini enkele toppers.

"Als United komt aankloppen, twijfel je geen seconde. Neem dat maar van me aan. (knipoogt) Het klopt dat ik in het andere geval vandaag misschien een vaste waarde zou zijn bij Standard. Maar die trainingsessies met wereldtoppers zullen ook hun vruchten afwerpen."

Het woord is eruit: wereldtoppers. Hoe ga je zelf om met het statuut van een profvoetballer?

"Ik ga niet ontkennen dat het een andere manier van leven is. Mensen bekijken je daarom niet anders, maar behandelen je wel op een andere manier. En je kan natuurlijk niet om de vrouwelijke aandacht heen. Maar ik ben al verkocht, hoor."

In Manchester zal dat er alvast niet beter op worden. Droom je nog van een glorieuze terugkeer?

"Natuurlijk is het mijn bedoeling om ooit in het eerste elftal van United te spelen."

Wil je weten wat Vermijl nog zoal te vertellen heeft over Manchester United. Dat kom je morgen te weten op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties