Liverpool wint Merseyside-derby, Lukaku valt uit

Leander Mespreuve
| 1 reacties

Simon Mignolet en Liverpool hebben overtuigend de 222ste Merseyside- derby gewonnen. Het versloeg rivaal Everton dankzij een uitstekende eerste helft. Rode Duivel Romelu Lukaku moest na twintig minuten van het veld gedragen worden met een enkelblessure.

Het was een zeer intense eerste helft op Anfield Road. Uitgerekend clubicoon Steven Gerrard kon de score halfweg de eerste helft openen met een rake kopbal na een hoekschop van Luis Suarez.

Op dezelfde corner werd Romelu Lukaku geraakt door ploegmaat Gareth Barry. De Rode Duivel kwam slecht neer en moest noodgedwongen vervangen worden door Naismith. Er wordt gevreesd voor gescheurde ligamenten aan de enkel. Verder onderzoek moet hierover uitsluitsel brengen.

Het werd uiteindelijk een desastreuse eerste helft voor ‘The Toffees’. Iets voorbij het half uur verdubbelde Daniel Sturridge de score op aangeven van Coutinho. Twee minuten later mochten de boeken definitief dicht: Opnieuw Sturridge maakte er met een sublieme lob 3-0 van, Everton Knock-out in een kwartier tijd.

Na de pauze ging het feest voor de thuisploeg onverstoorbaar verder. Luis Suarez snelde iedereen voorbij en trapte de droge 4-0 score op het bord, zijn 23ste treffer van het seizoen, een evenaring van zijn aantal vorig seizoen. Even later trapte Daniel Sturridge nog een strafschop huizenhoog over.

Kevin Mirallas speelde de hele wedstrijd, maar ook hij kon niet verhinderen dat Everton een pak voor de broek kreeg. De 4-0 eindstand bleef op het bord, waardoor de uitzinnige thuisaanhang een lange feestnacht tegemoet gaat.

In de stand nadert Liverpool tot op drie punten van Chelsea, dat morgen nog speelt tegen West Ham United. Everton blijft zesde, maar voelt de hete adem van Manchester United stilaan in de nek.