Renard toont zakeninstinct: "Legear en Musonda kosten ons niets"

Renard toont zakeninstinct: "Legear en Musonda kosten ons niets"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Olivier Renard heeft zijn slag thuisgehaald. De kersverse technische directeur heeft in zijn eerste mercato dadelijk zijn waarde laten blijken voor KV Mechelen en haalde met Legear en Lamisha Musonda twee versterkingen binnen die vrijwel niets kosten.

De twee krijgen elk immers een prestatiegericht contract. Voor Legear de ideale motivatie om zich voor te bereiden op zijn transfer naar Olympiakos volgend seizoen en voor de 21-jarige Musonda de kans om zich in de kijker te spelen. "Voor Lamisha hebben we ongeveer dezelfde deal als met Legear. Beiden kosten KV Mechelen niets als ze niet spelen", zegt Renard aan Voetbalkrant.com. "Ze hebben alletwee een prestatiegericht contract. Dat toont aan hoeveel zin ze alletwee hebben om bij KV te spelen. Het is voor ons en voor hen heel positief."

In het geval van Lamisha Musonda gaat het ook om een contract voor zes maanden, maar daar laat Renard de opties open. "Er is geen clausule voor volgend seizoen voorzien in het contract. Maar als we beiden tevreden zijn, komt Lamisha zeker in aanmerking voor een contractverlenging. Hij is 21 en belofteninternational. De trainer was ook heel tevreden dat hij naar hier kwam. Naar de toekomst toe kan dit een versterking zijn", aldus Renard.

KV Mechelen lijkt klaar met zijn huiswerk. "Er kan nog altijd iets gebeuren in die laatste uren, maar in principe zijn we klaar. Nu wordt het moeilijk om nog spelers te gaan halen." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties