Utrecht failliet: Ajax profiteert, Lierse haalt speelsters binnen

Utrecht failliet: Ajax profiteert, Lierse haalt speelsters binnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is nu ook officieel: Dames Utrecht is failliet. De ploeg stopt er mee, er zijn nu maar 14 ploegen meer in de BeNe League. De club wordt ook uit de stand geschrapt, en dat heeft enkele gevolgen voor het klassement.

Financiële problemen zijn de oorzaak van het faillissement van Utrecht. Het ging al een tijdje niet al te denderend, maar de club ging er vanuit de problemen te zullen gaan wegwerken. Niet dus: vorige week viel het doek definitief over Dames Utrecht. Tot gisterennacht hadden ze tijd om in beroep te gaan, nu is het doek definitief gevallen.

De resultaten van Utrecht zullen worden geschrapt, waardoor het klassement enkele wijzigingen ondergaat. Ajax is de grootste winnaar: het speelde gelijk tegen Utrecht, terwijl Standard en Twente wonnen. Zo komen de Amsterdammers in de stand tot op een puntje van de twee leiders. Onderin het klassement is AA Gent drie dure punten kwijt.

De speelsters van Utrecht zijn ondertussen transfervrij en mogen een nieuwe club zoeken om het seizoen te volmaken. Dominique van Wensveen en Anne Maguire zouden alvast naar Lierse trekken.

De wedstrijd van vanavond tegen OH Leuven gaat niet door. Jong OHL speelt wel: morgen om 17 uur in en tegen Bergen. De Leuvenaars hebben drie punten achterstand op de ploeg uit Henegouwen en kunnen dus op gelijke hoogte komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties