Interview Dury: "Heb een plan met nieuwkomers"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Dury: "Heb een plan met nieuwkomers"
Foto: FG

Francky Dury mocht bij Zulte Waregem vier nieuwkomers verwelkomen. Daarbij zitten drie spelers van Spaans eersteklasser Málaga. Dury focust op het ontwikkelen van zijn jonge aanwinsten.

Sander De Graeve in Waregem

"Ik heb een plan met die jongens, net zoals ik dat met Thorgan heb. Ze hebben net als hem kwaliteiten, maar moeten zich nog ontwikkelen. Ze moeten morgen niet de beste van België zijn, maar laat ze maar spelen en zich ontwikkelen. Neem nu Olinga, zijn doel is het WK met Kameroen, daar gaan wij hem bij helpen."

Dury kreeg er drie jongens bij van Malaga, een club waarmee Essevee nauwe banden heeft. "Een officiële samenwerking, dat is het niet. Ze weten wie we zijn en hoe we werken. Een scout van Malaga kwam ook kijken naar onze wedstrijd tegen Genk en zag dat we hier goed werk leveren."

"Malaga volgde de ontwikkeling al van enkele spelers op Zulte Waregem. Maar ons hoofddoel is niet om spelers van daar naar hier te halen. Als het ons bevalt en hen ook, dan kan er verder over gepraat worden. Ik sluit geen samenwerking uit, het is toch een ploeg die wel wat mogelijkheden heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties