Lokeren reageert op onlusten: "Club niet over dezelfde kam scheren"

bart ver elst
| 4 reacties
Lokeren reageert op onlusten: "Club niet over dezelfde kam scheren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naar aanleiding van de rellen die ontstonden in de bekerwedstrijd tussen Oostende en Lokeren, heeft het bestuur van Lokeren een officieel bericht gestuurd over de onregelmatigheden die plaatsvonden.

Lokeren benadrukt daarin dat alle amokmakers, zowel fans van Lokeren als Oostende, gestraft moeten worden. Zij vinden alleen dat bepaalde media de indruk geven dat alle supporters van Lokeren amokmakers zijn en dat de club dit met ‘de mantel der liefde bedekt’. “Deze amokmakers en voetbalclub Lokeren mogen niet over dezelfde kam gescheerd worden”, zegt Lokeren.

Er kwam wat commotie na de uitspraken van trainer Peter Maes, die zei ‘dat er bij een bekermatch sterke emoties spelen’, maar daar bedoelde hij helemaal niet mee dat deze rellen thuishoren op een voetbalwedstrijd. Lokeren wil iedereen er aan doen herinneren dat Maes zelf met enkele spelers op de supporters is toegestapt om de gemoederen te bedaren.

Ten slot wil Lokeren nog benadrukken dat ze de feiten helemaal niet willen minimaliseren. Elke supporter die voor deze rellen zorgde, moet volgens de club kordaat worden aangepakt en worden bestraft. De club hoopt dat de politiediensten hun werk snel en doortastend zullen voeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties