Reactie Van Damme: "We zijn er nog niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Van Damme: "We zijn er nog niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard won vanmiddag met 2-0 van Zulte Waregem. In een gelijkopgaande wedstrijd beslisten twee stilstaande fases over winst of verlies. Na de knappe vrije trap van Mpoku werkte Van Damme een counter af na een corner van de bezoekers. Achteraf was Van Damme uiteraard tevreden.

Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Luik

"Het was niet makkelijk, Zulte Waregem speelde goed en is altijd een goed georganiseerde ploeg. Ons spel was niet snel genoeg in de eerste helft, we vonden de ruimtes tussen de linies niet. In de tweede helft ging het veel beter. We speelden sneller en agressiever en dat leverde iets op", aldus Van Damme achteraf.

Vooral de rush van de kapitein mocht er zijn. Hij vertrok op zijn eigen helft bij een corner van Zulte Waregem en werkte aan de overkant af. "Het was een beetje zoals op Kortrijk, hé. Onze ploeg kan er goed en snel uitkomen. Ik had de ruimte en ging door tot het eind, dat wierp vruchten af. Ik dacht nog aan een lobje, maar koos uiteindelijk toch voor de makkelijkste oplossing. Ik zag Bossut uitkomen en de bal ging mooi tussen zijn benen."

"Stilstaande fases zijn erg belangrijk"

Zonder die twee stilstaande fases kreeg Standard de bezoekers moeilijk op de knieën. De goal van Mpoku op vrijschop zorgde immers voor de ruimte bij het tweede doelpunt aangezien Zulte Waregem risico's moest nemen. "De stilstaande fasen zijn erg belangrijk in het huidige voetbal. Ze kunnen wedstrijden als deze beslissen."

Standard telt nu een riante voorsprong van twaalf punten op de tweede. "We moeten het resultaat van de match tussen Genk en Brugge nog afwachten. De titel blijft een doel, maar we zijn er nog niet. We moeten elke match alles blijven geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties