Kompany en co kegelen Hazard uit de beker

Jordy Ferket
| 1 reacties

Manchester City heeft Chelsea uit de beker gekegeld. Het werd 2-0. Jovetic opende de score na een kwartier. Twintig minuten voor het einde zette Nasri de 2-0 op het scorebord. Door de zege gaat de ploeg van Kompany naar de kwartfinale in de FA Cup.

Twaalf dagen geleden stonden beide ploegen al tegenover elkaar in de Premier League. Toen won Chelsea met 0-1 na een schitterende prestatie van onze landgenoot Eden Hazard. Een tweede nederlaag op korte tijd wilden the Citizens absoluut vermijden.

De wedstrijd begon goed voor City. Na een kwartier kwam de ploeg al op voorsprong na een mooi overhoeks schot van Jovetic. 1-0 en dat was zeker niet tegen de gang van het spel in. Het was meteen ook de stand bij de rust.

In de tweede helft domineerde de ploeg van kapitein Kompany verder. Twintig minuten voor het einde zette Nasri de eindstand op het scorebord. De Fransman stak David Silva in de ruimte. Die behield het overzicht en bediende Nasri perfect. De middenvelder tikte rustig binnen.

Eden Hazard en Kompany stonden allebei tussen de lijnen. De spelmaker van Chelsea stond 90 minuten op het veld, maar schitteren deed hij deze keer niet. City-kapitein Kompany kreeg een gele kaart.

Door de 2-0-zege mag Manchester City naar de kwartfinale in de beker. Hazard en co zullen nu hun pijlen richten op de competitie en de Champions League.