Top&Flop Lokeren & OHL

Lokeren & OHL
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Lokeren

De doeltreffendheid van Lokeren was er misschien niet naar op het veld van Gent, maar in de Ghelamco Arena toonden de troepen van Peter Maes toch opnieuw dat ze nu wél klaar lijken voor play-off I. De Waaslanders zijn sterker dan ooit in de breedte en kunnen misschien wel meespelen om Europees voetbal dit seizoen - hetzij via de beker, hetzij via de play-offs. De aanvallende weelde die ze tentoon spreiden zorgt ook voor leuk voetbal, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.

Club Brugge

Ook goed dit weekend: Club Brugge. Perfect was het zeker nog niet, maar de hand van Preud'homme is elke week beter zichtbaar. En ook dit team lijkt zich klaar te gaan stomen voor de play-offs. De automatismen staan er, de verdediging komt onder stoom en op het middenveld is er veel werkkracht, de echte aloude stijl van Blauw-Zwart kunnen we dat gerust noemen.

Grinta bij Genk en Waasland-Beveren

Racing Genk heeft grinta getoond. Op bezoek bij Lierse, wat de laatste tijd geen makkelijke verplaatsing meer is, werd gewonnen. Niet met geniaal voetbal, maar wel met veel werkkracht. De grinta is terug bij de troepen van Mario Been, temidden alle extrasportieve druk die op de spelers wordt gezet. Zo bewijzen ze voorlopig het grote gelijk van het bestuur om Been niet aan de deur te zetten. Ook Waasland-Beveren streed - met veel offensieve krachten - voor alles wat ze waard waren in een levensbelangrijk duel om plek 14.

FLOP

OHL

Grinta. Dat was wat ontbrak bij OH Leuven in diezelfde strijd om plek 14. "Ze moeten leeg zijn van de inspanningen, niet van de ontgoocheling na een wedstrijd", was ook interimcoach Herman Vermeulen duidelijk na de match. Als je punten nodig hebt om je te redden, dan moet je in een rechtstreeks duel meer ten berde brengen dan de platte manier waarop de Leuvenaars kwamen spelen.

Anderlecht

Niemand die nog weet waar Anderlecht naartoe wil. Zo lijkt het alvast. Wat het meeste ontbrak in de wedstrijd tegen rode lantaarn Bergen waren lef en doorzettingsvermogen. Niemand leek echt zin te hebben om te gaan voetballen en John van den Brom die met een spits begint aan een duel tegen de rode lantaarn in eigen huis? Het toont de schrik, die ook al in eerdere thuiswedstrijden bleek en de fans tot wanhoop drijven.

AA Gent

"Was de bekeruitschakeling tegen Zulte Waregem nog een stap vooruit volgens sterke man Michel Louwagie, dan was het niveau dat de Buffalo’s aan de dag stelden in Oostende weer geen goed nieuws voor al wie houdt van Blauw-Wit." Dat schreven we vorige week. Wat moeten we dan deze week nog schrijven? Ook tegen Lokeren was het 90 minuten lang de mindere en play-off I in de Ghelamco Arena lijkt meteen een hele verre droom.

Ongeluksvogels van de week: Sels & Bailly

De hierbovenstaande flops maken van twee doelmannen de pechvogels van deze week. De manier waarop Sels en Bailly keer op keer hun team (probeerden) recht te houden, was aandoenlijk om zien. Dat ze uiteindelijk beiden nog een doelpunt moesten incasseren, maakt het voor hen extra zuur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties