Nieuw stadion KV Mechelen: "Beter eens rond tafel zitten met overheid"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 16 reacties
Nieuw stadion KV Mechelen: "Beter eens rond tafel zitten met overheid"

Gisteren liet KV Mechelen weten dat het deze zomer niet kan beginnen met de verbouwing van het stadion. De ontheffing van het Milieueffectenrapport (MER) werd immers niet aanvaard. Stadiondirecteur Marc Faes reageert ontgoocheld, maar geeft de moed niet op.

Door Johan Walckiers

De ontheffing van de MER had betekend dat KV deze zomer de grondige aanpak van het stadion mocht inzetten. De overheidsinstanties vonden echter niet genoeg redenen om de ontheffing goed te keuren en willen dus een volledige Milieueffectenrapport op hun bureau krijgen. Een werkje dat KV toch een poosje achteruit zet, maar een precieze datum wanneer het allemaal in orde komt, kan er nog niet gegeven worden. "De regels kosten ons meer tijd. We gaan verder met onze plannen, maar we moeten de voorschriften respecteren", legt stadiondirecteur Marc Faes uit aan Voetbalkrant.com.

"We zullen een hoop meer meetings moeten inplannen, maar de ontheffingsaanvraag die we indienden kan wel al als basis gebruikt worden. Dat was immers een dossier van 200 bladzijden en daar zit al heel wat bruikbaar tussen. Ik durf er echter geen datum opplakken wanneer de eerste steen gelegd zal worden."

"We zullen doorbijten tot het er staat"

Faes ijvert ook voor een constructievere samenwerking met de overheid. "Het is niet makkelijk om in België een stadion te bouwen. De prominenten zeggen wel allemaal dat ze de clubs graag een nieuw stadion zien krijgen, maar de overheid zou dan toch iets meer initiatief mogen nemen. Nu is het: iets indienen en er reactie op krijgen, een tegenvoorstel indienen en weer een reactie. Misschien zou het beter zijn om de betrokken partijen allemaal eens rond een tafel te zetten?", aldus Faes.

"We verliezen de moed echter niet. We zullen doorbijten tot het nieuwe stadion er staat. We hebben hetzelfde gedaan met het verwerven van het stadion. Daar gaf ook niemand ons kans toe, maar we deden het toch. Als je ziet dat Gent twaalf jaar moeten ijveren heeft voor het kon bouwen. En Anderlecht en Club Brugge al jaren proberen..."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties