Interview Odoi: "Maes wou me echt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Odoi: "Maes wou me echt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Denis Odoi neemt het vrijdag met Lokeren op tegen zijn ex-club Anderlecht. Hij staat dit seizoen vast op de linksachter bij Lokeren en kan dus van een geslaagde overstap spreken. De heenmatch werd gewonnen met 2-3, maar daar treiterde hij zijn ex-ploegmaats voorlopig nog niet mee.

Door Sander De Graeve

"Opnieuw tegen Anderlecht, dat is normaal hé. Twee keer per seizoen", lacht Denis Odoi. "Hopelijk dit jaar opnieuw vier keer." Lokeren kan play-off 1 haast niet meer mislopen, maar de linksachter blijft voorzichtig. Voor Odoi is de wedstrijd tegen zijn ex-club een match als een ander. "Ik heb er gespeeld en heb er vrienden, voor het overige is het een normale match. Ik zal misschien wat meer in de kranten staan deze week."

De heenwedstrijd in het Astridpark moet dat wel geweest zijn. Odoi speelde er zijn eerste competitiematch voor zijn nieuwe club en versloeg zijn vorige broodheer met 2-3. "Of ik mijn vrienden bij Anderlecht al aan die eerste wedstrijd herinnerde? Eigenlijk nog niet, maar ik heb ze ook nog niet gesproken. Ik denk dat ze wel andere zorgen hebben."

"Winnen tegen Anderlecht gaf vertrouwen"

Voor Lokeren betekende die wedstrijd de best mogelijke start van het seizoen. "Het was heel belangrijk voor ons vertrouwen. Dat zorgde mee voor onze uitstekende seizoensstart. Winnen tegen Anderlecht, dat geeft elke ploeg een boost." Een boost, dat kreeg Lokeren ook op bezoek bij Gent. Op het slechte veld konden de Waaslanders toch goed voetbal op de mat leggen.

"We moeten niet denken dat alles vanzelf zal gaan, maar die prestatie mag zeker vertrouwen geven. Of we met dat voetbal op meer dan een vierde plaats mogen hopen? We moeten niet te hard van stapel lopen. Gent is een goeie ploeg, maar het is niet meer het Gent van een paar seizoenen terug. Gent steekt ook niet in een supervorm. Het is wel onze bedoeling om het in Play-off 1 beter te doen dan vorig jaar." Toen kon Lokeren maar één wedstrijd winnen.

Van rechtsbank naar linksachter

Voor Odoi was de overstap naar het Waasland een geslaagde keuze. Hij ruilde de bank van Anderlecht in voor een vast stekje op de Lokerse linksachter. "Had ik het niet gedaan, dan had ik me altijd afgevraagd hoe het zou geweest zijn om onder Maes te spelen. Hij heeft me drie keer, op verschillende tijdstippen, gevraagd om bij hem te komen spelen. Hij wou me dus echt."

Bij Lokeren speelt hij op links, maar hij werd geschoold als rechtsachter. Polyvalentie blijft een troef van Denis Odoi, bij Sint-Truiden werd hij haast overal uitgespeeld. "Daar stond ik zelfs eens op de tien, maar zeventig procent van de matchen speelde ik er ook op links. Peter Maes vertelde me dat ik het eerste seizoen zeker op links zou spelen. Het stoort me ook niet, als ik maar kan spelen."

Odoi hoeft niet zo nodig terug naar de rechterkant in de toekomst. "Het zou misschien beter zijn voor mijn statistieken. In de weinige matchen die ik op rechts speelde bij Anderlecht haalde ik toch zes assists. Misschien loopt dat beter hoe langer ik op links blijf staan. Ik begin nu ook met links te dribbelen, zodat mijn lichaam doorgaans tussen de bal en de tegenstander blijft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties