Interview Manu Ferrera: "Emilio heeft meer ervaring nu"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Manu Ferrera: "Emilio heeft meer ervaring nu"
Foto: © SC

Emilio Ferrera wordt op dit ogenblik voorgesteld als nieuwe hoofdcoach van Racing Genk. Het wordt de tweede Belgische topclub voor de coach van Spaanse origine. Broer Manu, momenteel hoofd jeugdopleiding bij AA Gent, gelooft in de kansen van de nieuwe coach.

Door Sander De Graeve

Toen we Ferrera opbelden had hij het nieuws nog niet vernomen. "Is het officieel? Tant mieux, zoveel te beter. Het is een goeie zaak." Een verrassing was het niet helemaal. "Wanneer Genk een nieuwe trainer zoekt, is het normaal dat mijn broer in aanmerking komt. Laten we het op een halve verrassing houden." Het wordt nu een broederstrijd voor play-off 1. "Dat klopt, maar dat is al een tiental jaar zo, hé. We zijn altijd tegenstrevers geweest."

"Als hij bij Beveren of Brugge zat, zat ik bij Charleroi, Aalst of Standard. Hij heeft steeds zijn werkgever en ik heb de mijne. Nu ik bij de jeugd zit is het wel geen rechtstreeks duel zoals vroeger wanneer ik hoofd- of hulptrainer was. We hebben nu allebei binnen de week een nieuwe job, dat is het toeval in voetbal. Zijn opdracht is wel moeilijker dan de mijne, denk ik."

Toch is Ferrera ervan overtuigd dat zijn broer zal slagen. "Het is natuurlijk af te wachten wat de doelstellingen van Genk zijn. Eerst en vooral zal hij play-off 1 moeten halen en dan voor Europees voetbal moeten strijden. Ik denk dat Genk al bewezen heeft dat er kwaliteit genoeg in de kern zit. Emilio heeft een serieuze kans om het doel te bereiken."

"Club Brugge had onvoldoende geduld"

Bij zijn vorige topclub, Club Brugge, werd Emilio na een goede beginperiode ontslagen. "Hij nam over van Jan Ceulemans, zette een sterke reeks neer en haalde nog Europees voetbal. Het jaar daarna kende hij een mindere start, maar dramatisch was het niet. Club Brugge had toen niet voldoende geduld, zijn goeie prestaties in het begin werden snel vergeten. Of hij het nu beter zal doen? Hij heeft meer ervaring nu."

Bij Racing Genk hebben ze doorgaans meer geduld. "Michel Louwagie zegt altijd dat Racing Genk op vlak van beheer een voorbeeld is en dat is nog steeds zo. Ook met Mario Been hadden ze veel geduld, alleen duurde de slechte periode te lang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties