Zukanovic: "Het zal tussen ons, België en Israël gaan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Zukanovic: "Het zal tussen ons, België en Israël gaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Bosnië-Herzegovina van Gent- verdediger Ervin Zukanovic werd bij de loting voor de EK- kwalificatieronde ingedeeld bij België. Zukanovic mocht gisteren door de Gentse zwijgplicht nog niet reageren over de wedstrijd, maar over de EK-kwalificatiepoule wou hij het wel hebben.

Door Sander De Graeve

Zukanovic heeft alvast een hoge dunk van de Belgen. "Ze hebben topspelers die bij de grote clubs in de beste competities spelen, maar wij hebben die ook. Het zal een gevecht worden met België en misschien Israël. We hebben veel respect voor België, maar zij ook voor ons."

Bosnië is aan een opmars bezig, het is er voor het eerst bij op het WK. "Er is bij ons veel veranderd, nu hebben we jongere spelers mét internationale ervaring, dat is een goeie combinatie." Zukanovic zelf kwam tijdens deze campagne in de ploeg. "Er waren wat problemen centraal achterin en op dat moment was ik goed bezig bij KV Kortrijk. Ik scoorde veel en mocht aantreden in de oefenmatch tegen Algerije. Daarna ging ik er niet meer uit."

Een pronostiek voor het WK, die wil Zuka nog niet geven. "Kijk, wij waren er nog nooit eerder en ook België kon zich lang niet kwalificeren. Ik kan niet zeggen wie het verst zal geraken. Misschien kunnen wij wel verrassen. We hebben kwaliteit in de ploeg. Argentinië is de favoriet in de groep, voor de tweede plaats gaat het tussen ons en Nigeria. Voor België hoop ik dat ze zo ver mogelijk geraken, het is echt een sterk team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties