Red Flames U17 maken net voor tijd gelijk tegen Gent Ladies

De Belgian Red Flames onder de 17 jaar hebben in een oefenmatch in Tubeke 2-2 gelijkgespeeld tegen de Gent Ladies. De gelijkmaker van de nationale ploeg viel pas in de laatste minuut.

Aernout Van Lindt in Tubeke

Het regende tijdens de eerste helft oude wijven op het oefencentrum in Tubeke. Dat spreekwoord stond in schril contrast met de jeugd op het veld. Bij de U17 van België is dat uiteraard geen verrassing, maar ook de Gent Ladies kwamen met een opvallend jong elftal op de mat.

Met 23 lentes was je al de nestor op het veld. Het was ervaren rot Kay Cuvelier die al na twee minuten de score opende voor Gent, nadat een vrije trap via de lat in haar voeten kwam. Het sein voor de jonge Red Flames om wakker te worden en op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Daar slaagden ze voor de pauze niet meer in, al kwam Iliano wel nog eens dichtbij de 1-1, Nicky Evrard moest redden. Iliano speelde overigens de eerste helft bij de Red Flames en de tweede helft bij de Gent Ladies.

Gelijkmaker van korte duur

Na de koffie was het meteen wel raak voor de U17. Invalster Maximus ranselde een voorzet staalhard voorbij Evrard en alles was te herdoen. Even later moest Evrard een listige trap van ver niet zonder moeite uit de winkelhaak halen, maar het doelpunt viel aan de andere kant.

Dalschaert werd daar in het straatje gestuurd en zij aarzelde niet om de 2-1 binnen te schuiven. De Red Flames werden zo veroordeeld tot opnieuw achtervolgen. En dat zouden ze uiteindelijk doen tot vlak voor tijd.

Drie keer Maximus, twee keer geldig

De beste kansen waren wel voor de jonge nationale ploeg. Een aanval via Vangheluwe en Van Ishoven verdiende meer dan het schot op de paal dat volgde, Amber Maximus werd nog een paar keer afgevlagd voor buitenspel. Minstens een keer zal dat wel zeer nipt zijn geweest, maar haar doelpunt ging niet door.

In de slotsecondes was het dan toch nog een keertje raak voor de spits. Op die manier eindigde de oefenpartij op een billijk gelijkspel, na een op zich leuke partij.