Sneyers: "Staan open voor alle voorstellen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Sneyers: "Staan open voor alle voorstellen"
Foto: © SC

Afgelopen weekend slaagden een pak fans van Club Brugge er in om zich van een kaartje te voorzien in de vakken van de fans van OH Leuven. De Pro League staat echter open voor alle voorstellen om dit fenomeen in te dijken. "Maar dat vergt wellicht ook een inspanning van de clubs."

Door Cédric De Volder

Het fenomeen lijkt de voorbije maanden steeds meer ingeburgerd te geraken in de Belgische voetbalstadions. De fans van Club namen ook het Guldensporenstadion van KV Kortrijk al eens in. Het is echter niet de bedoeling om hierbij een steen te werpen naar de supporters van blauw-zwart. Het fenomeen duikt - zonder weliswaar op te vallen - wekelijks op in de Belgische stadions.

"Ik weet helemaal niet wie er in de dagen voor de wedstrijd tickets komt kopen aan het loket", liet een medewerker van OHL zich afgelopen zondag nog ontvallen. "Ik heb eerlijk gezegd heimwee naar de tijd van de Club Card. Destijds slaagden bezoekende fans er niet in om zich tussen de thuissupporters te verschansen."

"Bij KAA Gent is er al een mooi systeem"

"Maar eigenlijk kunnen de clubs dergelijke taferelen wel voorzien", countert Ludwig Sneyers die uitspraak in een reactie aan Voetbalkrant.com. "De clubs houden alle gegevens van fans bij. Dan is het een kleintje om de naam eventjes na te trekken in het systeem."

Toch begrijpt de CEO van de Pro League de grieven van de clubs. "We staan dan ook open voor alle voorstellen", besluit Sneyers. "Bij KAA Gent is er een mooi systeem: de zogenaamde 'cashless payments'. En waarom zou dat in de toekomst niet gewoon met de identiteitskaart kunnen? Maar dat vraagt natuurlijk ook een investering van de clubs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties