Preud'homme: "Ik ben fan van play-offs"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Preud'homme: "Ik ben fan van play-offs"
Foto: © SC

De reguliere competitie mag stilaan de vakantiekoffers van zolder halen. Ook Michel Preud'homme en Club Brugge maken zich op voor play-off 1. "Ik vergelijk ons systeem graag met een eindronde van een WK."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge kan zondag een uitstekende zaak doen met het oog op play-off 1. Een overwinning tegen Standard betekent immers een zo goed als gelijke start bij aanvang van de nacompetitie. Ook Michel Preud'homme heeft zin om naar de titel te gaan dingen. Dat maakte de Luikenaar alvast duidelijk op de wekelijkse persbabbel.

"Ik was destijds één van de grondleggers van het systeem", legt de T1 van Club Brugge uit. "En ik ben nog steeds een enorme fan van de play-offs. Of ik dezelfde mening zou hebben als ik elf punten achterstand zou hebben op de leider? Dat verandert allemaal niets aan mijn mening."

"Ene week ben je een held, maar enkele dagen later niets meer"

"Ik vergelijk het systeem graag met de eindronde van een WK", gaat Preud'homme verder. "Play-off 1 is een mooie afsluiter van een voetbalseizoen en staat garant voor spanning. Bovendien zien de fans enkel nog topwedstrijden. Wat wil je nog meer?"

Maar dat is nog niet alles. Preud'homme beseft immers maar al te goed dat blauw-zwart ook alles kan verliezen tijdens die extra speeldagen. "En ook dat is het mooie aan de play-offs", besluit de oefenmeester. "De ene week ben je een held, maar enkele dagen later niets meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties