Van den Brom: "9 op 9 is een issue"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 43 reacties
Van den Brom: "9 op 9 is een issue"
Foto: © SC

In de schaduw van het duel tussen de nummers 1 en 2 uit onze competitie ontvangt Anderlecht zondagavond Racing Genk. Na de nederlaag op Lokeren van vorige week wil coach Van den Brom met een 9 op 9 de play-offs induiken.

John van den Brom kwam nog even terug op de jammerlijke nederlaag van vorige week op Daknam. Hoewel het geleverde spel al heel wat beter was dan tegen rode lantaarn Bergen, trok zijn ploeg toch met lege handen terug naar Brussel.

“We brachten beter voetbal, alleen was het resultaat niet gunstig”, opende de oefenmeester zijn wekelijkse persbabbel. “Als je op vrijdag verliest duurt een weekend héél lang. In de laatste fase van de competitie kijk je dan toch met een schuin oog naar wat de anderen doen.”

Boost na verlies concurrenten

“Ik heb alle wedstrijden gezien en dan merk je dat op Brugge na ook de rest punten laat liggen. Op het moment dat Standard verloor, kreeg ik weer een boost. Vijftien punten waren er acht in de play-offs, dat is bijna niet te overbruggen. Nu blijven het er zes als we eraan beginnen. Dat heeft mij wel goed gedaan.”

Als de uittredende kampioen de puntenkloof wil reduceren, moet het ook zelf nog eens een reeks kunnen neerzetten. “9 op 9 is sinds maandag een issue. “Dat hebben we zo benaderd binnen de club. Zowel bij de spelers, de staff en het hele begeleidingsteam”, aldus Van den Brom.

“Inmiddels zijn er ook in België leuke collega-trainers. Niet allemaal, maar zeker een paar”

 “Met drie overwinningen verkleint de kloof want Brugge en Standard spelen dit weekend tegen elkaar. Je gaat dan altijd punten inlopen op een van de twee. Op die manier hebben we absoluut een kans en kunnen we met vertrouwen naar de play-offs trekken.”

Niet onder de indruk

Eerste obstakel in die missie vormt zondag Racing Genk. Van den Brom was gisteravond benieuwd hoe de Limburgers na de trainerswissel voor de dag kwamen tegen Anzhi. “Ik ken Emilio Ferrera niet. Een trainer heeft zijn eigen ideeën en accenten, daarom hebben we mensen naar de Cristal Arena gestuurd en heb ik zelf voor de televisie naar de wedstrijd gekeken.”

“Je moet je afvragen of ze momenteel in staat zijn om veel zaken te wijzigen. Ik was niet meteen onder de indruk van hun spel. In de eerste plaats vind ik het jammer voor het Belgische voetbal dat ze eruit liggen.”

Nederlandse kolonie

Na het vertrek van Mario Been slinkt het aantal Nederlanders dat aan het roer staat van een Belgische eersteklasser. “Of er nu één landgenoot is of er zijn er tien, voor mij maakt dat niets uit”, aldus Van den Brom die deze week nog contact had met Been.

“Ik ben blij dat ik als Nederlander in België kan en mag werken bij een hele mooie club. Natuurlijk is het leuk om een collega-vriend als Stanley Menzo bij je tegenstander te ontmoeten. Inmiddels zijn er ook in België leuke collega-trainers. Niet allemaal, maar zeker een paar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties