Siebe Blondelle : "Hopelijk dit weekend echt gered"

Tamara Vereecken
| 1 reacties
Siebe Blondelle : "Hopelijk dit weekend echt gered"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Waasland-Beveren kan zekerheid over het definitieve behoud in de hoogste klasse dit weekend een feit zijn. Zowat iedereen op de Freethiel blijft erg voorzichtig met prognoses en beseft dat de buit nog niet binnen is. Maar goeie hoop, die is er nu meer dan ooit, geeft ook Siebe Blondelle toe.

Die hoop kreeg uiteraard een serieuze boost nadat de Waaslanders de volle buit gingen pakken op KRC Genk en er op die manier zelf voor zorgden dat er verder afstand genomen werd van de gevreesde play-off-3-plaatsen. “Winnen op Genk, dat was voor ons als voetballers sowieso heel leuk natuurlijk. Het leverde ons ook de tweede overwinning op rij op. Dat maakt alles een stuk aangenamer, de druk is iets minder, je krijgt wat meer ademruimte, het is gewoon fijner werken,”aldus Blondelle. Om er wel meteen aan toe te voegen: “Maar we moeten ook niet té euforisch gaan doen he, want we zijn er nog absoluut niet.”

Dat klopt, maar met vijf punten voor op de voorlaatste ziet het er in elk geval niet slecht uit. Bij OHL beseffen ze dit natuurlijk ook en verrasten ze vriend en vijand door afgelopen week Ivan Leko aan te stellen als hoofdcoach. Waren jullie verbaasd? “Je wist dat ze nog een trainer zochten. Leko was wel een beetje een verrassing maar het is een mooie kans voor hem,” zegt Siebe Blondelle. “Anderzijds, als ploeg zijn wij daar eerlijk gezegd niet zo mee bezig, we zijn gefocust op onszelf, wij hebben ook nog de punten nodig hoor.”

Blondelle over zijn herwonnen basisplaats: “Wist dat mijn kans weer zou komen”

De verdediger verloor z’n basisplaats nadat hij geschorst was op tweede Kerstdag. Weet je waarom je niet meteen opnieuw in de basis stond? “Ik heb daar ook niet echt naar gevraagd… Nuja, het team zette een goede reeks neer op dat moment: winst op Club, een supermatch tegen Bergen. Dan weet je dat het moeilijk wordt om weer in de ploeg te geraken. Het is logisch dat de trainer dan niet zo makkelijk weer gaat wisselen. Ik ben gewoon blijven werken en wist dat mijn kans nog wel zou komen.”

Na een invalbeurt tegen Cercle Brugge, verscheen Blondelle inderdaad zowel tegen OHL als tegen Genk aan de aftrap. “Die twee weken opnieuw in de basis deden zeker deugd.”
De achterhoede van Waasland-Beveren kan in z’n geheel trouwens mooie statistieken voorleggen. Zo incasseerden ze in de afgelopen negen wedstrijden amper zeven tegendoelpunten. “Onze verdediging staat goed, hopelijk kunnen we dat blijven doortrekken in de volgende drie wedstrijden. We pakken echt weinig goals, dus dat is wel positief.”

“Hopelijk tegen Zulte-Waregem hetzelfde als tegen OHL, was echt top”

Vanavond komt vice-kampioen Zulte-Waregem op bezoek, geen makkelijke tegenstander. “Wij gaan er alles aan doen om super scherp te staan voor deze wedstrijd. Het is weer een nieuwe match en niet zomaar eentje! Dit weekend kunnen we gered zijn, dus hopelijk zit dat ook goed in alle hoofdjes, maar ik denk het wel,” lacht Blondelle.

De vorige thuiswedstrijd, tegen OHL, werd gewonnen door Waasland-Beveren. De verdediger hoopt op een gelijkaardig scenario tegen  Essevee, en niet enkel wat het resultaat betreft. “Het zou geweldig zijn als de supporters even fel achter ons staan als tegen OHL, zij geven toch dat laatste duwtje. Geloof me, je hoort dat écht wel als speler hoor. We hebben het ooit anders meegemaakt, maar de vorige thuiswedstrijd was gewoon top, qua sfeer én punten, dus graag hetzelfde vanavond...”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties