Reactie Simaeys: "Wij moeten niet naar Gent kijken"

Robby Morren
Robby Morren
| 22 reacties
Simaeys: "Wij moeten niet naar Gent kijken"
Foto: © SC

Na de nederlaag op Anderlecht moet Racing Genk AA Gent naast zich dulden in de rangschikking. Play-off 2 loert om de hoek voor de Limburgers. Jeroen Simaeys wil zich enkel concentreren op zijn eigen team. "Wij moeten zien wat nodig is om matchen te winnen."

Robby Morren in Anderlecht

"We speelden een degelijke eerste helft, toen was de match in evenwicht. Onze tweede helft was een tikkeltje minder", gaf de verdediger toe. "Anderlecht zette hoger druk en daar vonden wij geen antwoord op."

Ook Simaeys stelt vast dat opnieuw een domme fout aan de basis lag van de eerste tegengoal. "En wat voor soort fouten dat we dan maken", sakkerde hij. "Op het moment van dat balverlies stonden wij in balbezit-modus en dan is het natuurlijk moeilijk om onmiddellijk om te schakelen."

"Je wint niet door te zeggen dat je moet winnen"

Te makkelijk doelpunten weggeven en zelf amper mogelijkheden creëren. Er is nog werk aan de winkel voor Emilio Ferrera. "We hadden in de eerste helft één hele goede kans op een counter. Dat hadden we misschien wel beter moeten uitspelen. We moeten nog iets meer kunnen brengen in de zone van de waarheid."

Door de nieuwe nederlaag komt AA Gent op gelijke hoogte van Racing Genk. Play-off 1 komt op twee speeldagen voor het einde wel in acuut gevaar. "Wij moeten niet naar de andere ploegen kijken, maar enkel naar onszelf", benadrukt Simaeys. "We moeten zien wat wij nog nodig hebben om wedstrijden te winnen. We zeggen elke week opnieuw dat we moeten winnen, maar enkel door dat te zeggen gaat het niet lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties