Antwerp neemt harde maatregelen na incident zaterdag

Caroline Tonnelier
| 240 reacties
Antwerp neemt harde maatregelen na incident zaterdag
Foto: © SC

Na het wangedrag van een aantal supporters afgelopen zaterdag ziet het Antwerp-bestuur zich genoodzaakt tot het nemen van kordate maatregelen. Dat maakte de top van The Great Old vanavond bekend.

De daders zullen hard aangepakt worden:  naast een mededeling dat zij niet langer welkom zijn op de Bosuil, zullen zij ook een uitnodiging voor een procedure van burgerrechtelijke uitsluiting ontvangen. Bovendien worden de Federatie van Antwerp supporters (clubs) en de Antwerp supporters adviesraad in gebreke gesteld als organisator van de uit de hand gelopen protestactie. Beide verenigingen worden aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.

Oproep tot het verschaffen van informatie

Er wordt ook een klacht met burgerlijke partijstelling neergelegd. De club roept alle supporters die hinder ondervonden hebben van de actie van zaterdag op om zich hierbij aan te sluiten. Er wordt ook opgeroepen om meer informatie te verschaffen over de feiten en de daders. Fans kunnen hierover de veiligheidsverantwoordelijke van Antwerp contacteren.

Tenslotte benadrukt The Great Old dat het begrip heeft voor het protest, maar absoluut niet met de manier waarop dit geuit werd. Antwerp doet dan ook een oproep tot positieve steun en hoopt naar eigen zeggen op een hernieuwde éénmaking tussen de club en haar fans. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties