Wilmots stelt Vanden Borre gerust: "Ga hem niet veroordelen op 45 minuten"

Wilmots stelt Vanden Borre gerust: "Ga hem niet veroordelen op 45 minuten"
Foto: © SC

Marc Wilmots zag na vier maanden een volledig fitte selectie neerstrijken om de oefenmatch tegen Ivoorkust voor te bereiden. Met Anthony Vanden Borre verwelkomde hij een oude bekende.

Johan Walckiers in Anderlecht

Wilmots was opgetogen na zijn eerste trainingsdag, al zat die er om 19u30 nog niet op. Na de maaltijd moesten de spelers die een contract met Nike hadden immers nog handtekeningen gaan zetten. "Maar iedereen is blij hier te zijn. Ik hoorde het al bij het middagmaal: de verhalen over die vier maanden dat ze niet bij elkaar waren, vlogen in het rond."

Ondertussen heeft hij met Anthony Vanden Borre toch één (quasi) nieuw gezicht. En Wilmots kondigde al aan dat die straks 45 minuten mag opdraven. "Maar het is geen test, dat wil ik benadrukken. Het zou gek zijn om hem op 45 minuten of meer te gaan beoordelen. Ik heb hem genoeg aan het werk gezien en hij speelde de laatste maanden op een hoog niveau. Nu komt hij bij de nationale ploeg en mag hij zich tonen op het internationale toneel. Maar ik ben overtuigd van zijn kwaliteiten."

"Met onze offensieve kwaliteiten wil ik vooral een back die verdedigend zijn taken doet"

Wilmots testte ook al Meunier op de rechtsback en heeft ook Alderweireld en mogelijk Ciman op die positie. "Het valt te zien wat je vraagt van een back. Met onze offensieve kwaliteiten wil ik vooral iemand die verdedigend zijn taken kan opknappen. Hij mag een paar keer mee naar voor trekken, maar dat hoeft niet om de haverklap. Maar het is goed om verschillende profielen op die positie te hebben. Dan kan je aanpassen naargelang de tegenstander."

Op de rechtsachter heeft de bondscoach dus de nodige weelde, maar op andere posities zijn er jongens die minder aan spelen toekomen. "Weten jullie wat er tussen nu en 11 mei allemaal gaat gebeuren? We hebben daarna nog 5,5 week voorbereiding. Sommigen kunnen op dat moment dood zitten, anderen fris, maar je hebt nog genoeg tijd om iedereen individueel voor te bereiden. Neem nu mezelf. Voor het WK van 2002 had ik een half jaar heel weinig gespeeld door een meniscusoperatie. Ik heb vier weken getraind met Lieven Maesschalck en ik was klaar", aldus Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties