"Standard stelt blijkbaar bondsdokter in vraag"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 57 reacties
"Standard stelt blijkbaar bondsdokter in vraag"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er was de voorbije dagen een pak heisa omtrent de blauw-zwarte afzeggingen bij Jong België. Vooral Standard voelde zich bekocht omdat enkele spelers van Club Brugge rust kregen tijdens de drukke periode. "Maar blijkbaar stellen de Rouches de bondsdokter in vraag", klinkt het op Olympia.

Cédric De Volder in Brugge

Bjorn Engels, Brandon Mechele en Maxime Lestienne trokken eerder deze week richting het oefenkamp van Jong België om de wedstrijd voor te bereiden tegen hun leeftijdsgenoten uit Servië. Na een medische check-up kon het drietal (van blauw-zwart bleef enkel Laurens De Bock ter plaatse, nvdr.) opnieuw beschikken. In de daarop volgende dagen ontstond echter een pak heisa omtrent het persoontje van Lestienne. De flankaanvaller trainde immers wel mee met de blauw-zwarte troepen.

Michel Preud'homme reageerde alvast geprikkeld op de wekelijkse persbabbel bij het aansnijden van het onderwerp. De Luikenaar liet prompt Dévy Rigaux op het toneel verschijnen. "Club Brugge heeft de gewoonlijke procedure gevolgd", legt de team manager uit. "De spelers zijn onderzocht door de bondsdokter en niet speelklaar bevonden. Vervolgens werd er beslist om hen naar hun club te laten vertrekken."

"Spelers zijn onderzocht en niet speelklaar bevonden"

"Als Club woensdag een wedstrijd met ingezet had afgewerkt, had geen van de drie spelers kunnen aantreden", vervolgt Rigaux. "Er is een verschil tussen een dagje rust of een recuperatietraining en een oefensessie met het oog op een belangrijke wedstrijd, hé."

Blauw-zwart is dan ook allerminst opgezet met de verklaringen van Standard, maar laat het niet aan hun hart komen. "Blijkbaar stellen de Rouches de bondsdokter in vraag", besluit Rigaux. "Nochtans is die man vele jaren naar school geweest om zijn beroep te kunnen uitoefenen. Ik vind dat dan eerlijk gezegd een beetje vreemd, ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties