'Witte merels' in onze eerste klasse

Jordy Ferket
| 4 reacties
'Witte merels' in onze eerste klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft linksback Ivan Obradovic vastgelegd. De Servische verdediger is een voormalig international van de nationale ploeg. In ons land zijn er nog witte merels die de Jupiler Pro League kwamen versterken. Hieronder enkele voorbeelden.

Oumarou

De Kameroener Aboubakar Oumarou kwam werd op 9 augustus 2013 voorgesteld op de Freethiel. Bij Waasland-Beveren was de tweevoudig international een broodnodige versterking voor de aanval. Hij speelde eerder bij Rode Ster Belgrado en Vojdovina. Met die club speelde hij Europees voetbal.

Zijn debuut was tegen Anderlecht. Daarin maakte de spits veel indruk. Na dat sterke begin had Oumarou enkele moeilijke weken. Stilaan lijkt hij weer in vorm te komen. De snelle en sterke aanvaller weegt op elke verdediging. Alleen scoort de 26-jarige niet makkelijk: amper twee doelpunten in zestien partijen.

Pourié

De Duitse spits Marvin Pourié kwam tijdens de afgelopen wintermercato naar Zulte Waregem. Daar mocht hij de vertrokken Habib Habibou komen vervangen. De aanvaller maakte eerder indruk in Denemarken waar hij bij Silkeborg en FC Kopenhagen speelde. Bij het eerstgenoemde team slaagde hij erin om op een seizoen veertien keer te scoren.

Ook in België maakte hij onmiddellijk indruk. In zijn eerste partij in het shirt van Zulte Waregem, de bekermatch tegen Gent, maakte hij het enige doelpunt. Van een geslaagde entree gesproken. Na zeven wedstrijden bij de club zit hij nu, net als Oumarou, een twee goals. Hij is nog maar 23 jaar.

Ericsson

De Zweedse spits Pär Ericsson weet tot nu toe nog niet echt potten te breken in ons land. De speler, die sinds 1 januari uitkomt voor Bergen, slaagde er nog niet in om de netten te doen trillen tijdens zeven partijen.

De 25-jarige aanvaller deed dat wel in de Zweedse eerste klasse. Bij Mjällby scoorde hij in 2012 maar liefst achttien keer voor zijn ploeg. In 2013 trapte hij er ook acht binnen. Daar had hij maar zestien partijen voor nodig. 

Milivojevic

Bij Anderlecht moest Luka Milivojevic de Argentijn Lucas Biglia komen vervangen. Daar is de jonge verdedigende middenvelder tot nu toe nog niet echt in geslaagd. Hij kon nog geen doelpunt maken, maar dat is niet het belangrijkste op zijn positie.

Hij speelde enkele weken de volledige wedstrijd en de laatste weken speelt hij amper voor paars-wit. De Serviër maakte eerder veel indruk bij Rode Ster Belgrado. Vergeet niet dat hij nog maar 22 jaar is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties